A l’entrada

Puigdemont denuncia el robatori d’una placa a la seva casa de Waterloo

Puigdemont denuncia el robatori d’una placa a la seva casa de Waterloo
1
Es llegeix en minuts

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha denunciat aquest divendres el robatori d’una placa a l’entrada de la seva casa a Waterloo (Bèlgica).

Els fets van passar dijous, quan uns desconeguts es van presentar a l’exterior de la casa on resideix Puigdemont a Waterloo i van arrencar una placa del costat de l’entrada en què es llegia «Casa de la República».

Fonts del denominat Consell per la República, espai parainstitucional que lidera Puigdemont a Bèlgica, han explicat que uns individus van estar prop de 45 minuts als voltants de la casa fent-se fotos, fins que va aparèixer «un segon cotxe», del qual van treure una bandera espanyola.

Sis desconeguts van estar rondant pel perímetre i fins i tot pels «laterals» de la casa, intentant accedir-hi, segons les esmentades fonts, però el personal de seguretat els va fer fora. Minuts després, els desconeguts van tornar-hi i, en una acció ràpida, van arrencar la placa de l’entrada i van fugir.

Notícies relacionades

El Consell per la República ha difós a les xarxes socials un vídeo amb imatges de l’acció vandàlica, que ha sigut denunciada a la policia belga, segons les fonts esmentades.

També Puigdemont s’ha fet ressò de la situació i ha difós imatges dels desconeguts: «No acceptaré cap violència ni cap intimidació al meu compromís polític. Ho he denunciat a la policia belga i ho he posat en coneixement del president del Parlament Europeu», ha assenyalat a Twitter.