Discurs davant els diputats

Díaz crida en el seu relleu a Iglesias a erigir un Unides Podem que doni «assossec i tranquil·litat»

  • L’ara líder de la coalició morada demana deixar enrere el «soroll» i «reconnectar» amb el carrer

Díaz crida en el seu relleu a Iglesias a erigir un Unides Podem que doni «assossec i tranquil·litat»
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Yolanda Díaz ja està al capdavant d’Unides Podem. La vicepresidenta tercera i ministra de Treball es va estrenar aquest dijous com a líder de la coalició tan sols una setmana després que Pablo Iglesias abandonés la política. En el seu primer discurs com a timonera de la formació, la dirigent gallega va deixar clara quina serà la seva ruta: abandonar la política del ‘tuit’ i els grans titulars per construir un espai polític que generi «assossec i tranquil·litat» i que reconnecti amb els ciutadans.

«Comencem una etapa nova i col·lectiva», va assenyalar Díaz davant el grup parlamentari d’Unides Podem i tots els membres morats del Govern. Davant aquesta nova fase i com a nova líder després que l’assenyalés el mateix Iglesias, la vicepresidenta tercera va demanar abandonar l’«ansietat» de les xarxes socials, «el soroll» constant de la política i apostar per les coses que de veritat importen a la ciutadania. «El que hem de fer és generar assossec i tranquil·litat. Això és el que fan els grans dirigents», va sentenciar en una afirmació que bé pot ser vista com un gir per allunyar-se de la política més agressiva de l’exlíder de Podem.

Notícies relacionades

Fa unes setmanes, quan Iglesias ja havia anunciat el seu salt a la Comunitat de Madrid i designat Díaz com la seva successora, la vicepresidenta tercera ja va apuntar a la necessitat d’un canvi en l’estratègia dels morats. «Fem un pas endavant i fem-ho ja no des de la impugnació, sinó des de la construcció», va apuntar davant els màxims dirigents de la coalició. Amb aquesta idea en ment, aquest dijous, va demanar als diputats morats el deixar enrere els «grans titulars» i centrar-se en «aquestes petites coses que canvien la vida».

«Hem de reconnectar amb la gent que està patint», els va recordar als membres de la coalició. Unes paraules que van deixar entreveure que l’ara líder d’Unides Podem és conscient que en els últims anys i, sobretot, a les eleccions del 4-M han perdut votants.