Investidura en suspens

¿Amb qui governarà ERC? ¿Hi haurà noves eleccions a Catalunya? Aquestes són les prediccions dels experts

  • L’abisme d’una repetició electoral provoca un gir en les probabilitats de futur en el tauler català

¿Amb qui governarà ERC? ¿Hi haurà noves eleccions a Catalunya? Aquestes són les prediccions dels experts
1
Es llegeix en minuts
Alberto López
Alberto López

Politòleg

ver +
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya torna a sortir a l’abisme d’una repetició de les eleccions. La investidura de Pere Aragonès segueix en suspens a menys de dues setmanes que acabi el termini per evitar uns nous comicis. ¿Hi haurà noves eleccions? ¿Governarà ERC en coalició o en solitari? I en qualsevol dels dos casos, ¿qui serà o seran els socis d’Aragonès per tirar endavant la investidura?

Després de l’experiment en les recents eleccions madrilenyes, Agenda Pública, el portal especialitzat en anàlisi política, ha reactivat el mercat de prediccions Predi per conèixer l’evolució de la fórmula de govern més probable a Catalunya. Es tracta d’una eina electoral similar a un mercat de borsa que es basa en les transaccions d’especialistes en ciències polítiques, socials i econòmiques.

Notícies relacionades

Segons els experts i abans de conèixer-se la ruptura d’En Comú Podem amb ERC, el Govern d’Esquerra en solitari avalat pel PSC i els comuns (38,75%) era la fórmula amb més probabilitats, tot i que s’ha deixat quatre punts des d’ahir. La repetició electoral és la segona opció amb més possibilitats (34,95%), amb vuit dècimes més que fa 24 hores. No obstant, la coalició entre ERC i Junts avalada per la CUP (20,44%) també puja en opcions, dos punts respecte a ahir.

El mercat de prediccions Predi és el resultat d’un projecte d’investigació de la Universitat de Zuric i permet conèixer l’evolució variable com l’estimació de vots i escons de cada partit, les expectatives de participació en les urnes i la fórmula de govern més probable.