Revela que va parlar amb Enrique López després del 4-M

Campo afirma que el Govern i el PP es van emplaçar a «parlar» del CGPJ «de manera immediata»

  • El polític popular li respon que han de parlar «i molt» dels requeriments de la UE

Campo afirma que el Govern i el PP es van emplaçar a «parlar» del CGPJ «de manera immediata»
1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha revelat aquest divendres que va mantenir una conversa amb el responsable de Justícia del PP, el conseller madrileny Enrique López, després de les eleccions del 4 de maig en la qual tots dos es van emplaçar a «parlar» de la renovació del Consell General del Poder Judicial «de manera immediata».

En una entrevista a RNE, Campo ha explicat que tots dos es van intercanviar «els típics missatges de felicitació per l’èxit» del PP a la Comunitat de Madrid en els quals van quedar a «parlar de l’assumpte». «Jo soc amic de la discreció, però esclar que sí. Esclar que parlarem de manera immediata», ha assenyalat el titular de Justícia que, amb tot, ha assegurat que «no s’atreviria a dir» si aquesta trobada es produirà «la setmana que ve o la següent». «Però ha de ser ben aviat, ja», ha afegit.

Preguntat sobre si la sortida de Pablo Iglesias de l’Executiu facilita l’acord, Campo ha descartat que la no-presència del líder de Podem hagi de canviar alguna cosa. L’únic necessari, ha insistit, és «voluntat d’acord» per part dels ‘populars’ de cara a un acord que «està fet». «Espero que no s’enfadin amb mi. Falta el moment de visibilitzar-lo i fer-lo públic. Hem tingut un temps i no val com a defensa, però hem tingut dues eleccions d’àmbit nacional, d’àmbit autonòmic i ha passat una pandèmia brutal. Espero que trobem aquest mecanisme, aquest preacord o com vulguem dir-li», ha conclòs.

Notícies relacionades

Per la seva banda, López ha assenyalat la necessitat que tots dos parlin i molt» dels requeriments que està realitzant Europa respecte de la forma d’elecció dels vocals. «Em va preguntar per aquests temes i li vaig dir que el Partit Popular seguia amb la seva voluntat de complir la Constitució i la llei i també amb la condicions que es va imposar en el seu moment» en relació amb la renovació pendent, ha manifestat el també secretari de Justícia del PP.

En tot cas, López ha puntualitzat que la renovació dels vocals de l’òrgan de govern dels jutges, en funcions des del desembre del 2018, és una cosa que depèn de les negociacions que ha de realitzar-se al si dels grups parlamentaris.