Després de l’èxit a Madrid

Errejón apunta una possible aliança de Més País amb Teresa Rodríguez i ‘Kichi’ a Andalusia

  • El polític madrileny intenta aprofitar l’impuls de García en el 4-M per rellançar el seu projecte autonòmic

  • Assenyala que la seva formació hauria de formar part de l’«andalusisme» ressorgent en el qual hi ha els dirigents d’Anticapitalistes

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’èxit de Mónica García a les eleccions madrilenyes, col·locant-se com a primera força de l’oposició a Isabel Díaz Ayuso per davant del PSOE, ha fet ressorgir el projecte autonòmic d’Íñigo Erre. El líder madrileny reivindica des de dimarts passat reivindicant la manera de fer política del seu partit i ha deixat clares les seves intencions de rellançar la marca que va crear fa dos anys amb Manuela Carmena. Un dels territoris en els quals ha posat la vista és Andalusia, on ha plantejat una possible aliança amb Teresa Rodríguez i amb José María González ‘Kichi’, els dos dirigents del corrent Anticapitalistes.

Dos dies després que García superés els socialistes en un grapat de vots, Errejón busca aprofitar aquest triomf per impulsar Més País i les seves marques autonòmica. Andalusia, on les últimes eleccions es van celebrar el 2018, quan el partit encara no havia sigut creat, és l’objectiu del que va ser fundador de Podem. Segons ha explicat aquest dijous a la cadena SER, en aquest territori «hi està havent un lent però molt prometedor ressorgir de l’andalusisme» del qual la seva formació voldria formar part.

Notícies relacionades

Errejón ha assenyalat que en cas de convocar-se eleccions anticipades a Andalusia, a Més País hauran d’analitzar la situació i veure els possibles encaixos que hi hagi en la comunitat autònoma. «Els companys de Més País a Andalusia haurien de prendre la decisió de si ens presentem i com», ha sentenciat. No obstant, ha deixat clar que la seva formació hauria de formar part de l’«andalusisme» en el qual hi ha molts actors i entre els quals destaquen «inequívocament» l’exlíder de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez, i l’alcalde de Cadis, José María González ‘Kichi’.

Més Madrid es va presentar per primera vegada a les eleccions autonòmiques del maig del 2019, després que Errejón i Carmena es desmarquessin dels morats. Llavors, van obtenir 20 escons a l’Assemblea de Madrid. Dimarts passat van incrementar aquesta xifra en 4 diputats. No obstant, aquest èxit només se circumscriu a la Comunitat de Madrid. En els comicis generals del novembre del 2019, quan Errejón va tornar a la política nacional, tan sols va aconseguir tres escons (dos a Madrid i un a València, pertanyent a Compromís), malgrat que va presentar llistes a 18 províncies.