«Saqueig disfressat de legalitat»

Torra no pagarà les multes de la Junta Electoral: «Hauran de robar-me si volen cobrar»

  • L’expresident de la Generalitat es mostra disposat a entrar a la presó i demana que ningú aboni els diners de les sancions en nom seu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha assegurat que no pagarà les multes que li van imposar per desobeir la Junta Electoral Central (JEC) quan no va retirar una pancarta a favor dels líders independentistes presos en període electoral, la mateixa causa que va portar a la seva inhabilitació.

En una carta difosa a través de les xarxes socials, Torra ha explicat que aquest dimecres ha rebut al seu domicili notificacions de la JEC ordenant-li el pagament de tres multes que sumen 8.500 euros.

«No pagaré aquestes multes i, per tant, farà falta que em robin aquests diners si els volen cobrar. Estic disposat a anar a la presó, si fa falta, però mai ordenaré cap pagament a la Junta Electoral espanyola», ha afirmat.

Torra, que considera que aquestes sancions formen part «del saqueig disfressat de legalitat que fa anys, decennis i segles que l’Estat espanyol executa als Països Catalans», ha demanat que ningú aboni l’import requerit en nom seu.

«Són multes que formen part d’un procés repressiu de coerció de la llibertat d’expressió i de persecució de l’independentisme a Catalunya. Són multes que formen part d’un plet legal que encara és viu perquè la meva defensa el recorrerà davant el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (França).

Notícies relacionades

A la mateixa carta, Torra crida a «reprendre el camí decidit cap a la independència sense esperar permisos ni diàlegs que no arribaran mai».

I sentencia: «La repressió, la presó i l’exili no acabaran fins que la República Catalana sigui una realitat al servei de la justícia, els drets civils, la igualtat i la llibertat».