Mitjans públics

El PSC presenta el seu pla per treure TV-3 del «desgavell» i la «decadència»

  • Els socialistes creuen que s’ha convertit en un «instrument de l’estratègia independentista»

El PSC presenta el seu pla per treure TV-3 del «desgavell» i la «decadència»
1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC està decidit a utilitzar l’increment del seu poder en el Parlament després de les eleccions de febrer per donar un profund rentat de cara a TV-3. Aquest dilluns el partit ha presentat el pla que va anunciar per renovar els mitjans públics catalans, que segons l’opinió dels socialistes són pastura del «desgavell» i la «decadència», i serveixen sobretot d’altaveu de l’independentisme.

El PSC vol aprofitar el «canvi de paradigma» en el consum audiovisual provocat per la revolució digital per introduir aquests canvis. En el resum de propostes executives del document, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, en sobresurten dues: la de «restablir les missions de servei públic» que la llei atorga a TV-3 i a Catalunya Ràdio i la de «renovar els òrgans de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del Consell de l’Audiovisal (CAC)».

Notícies relacionades

Els socialistes busquen aprofitar que els seus 33 escons els fan imprescindibles per pactar els nous ens rectors dels mitjans públics. El candidat en les últimes eleccions, Salvador Illa, creu que el tracte que es dona al seu partit, el primer en vots del Parlament, és molt lluny del que mereix pel seu pes.

«Com a resultat de la polarització pel procés independentista i el paper jugat pels mitjans públics, una part important de la societat catalana ha fet evident la seva desafecció. La CCMA, lluny de treballar per a tots els catalans, sembla sentir-se còmoda sent un instrument de l’estratègia independentista. Aquesta aposta ha creuat totes les línies vermelles i l’ha allunyat de les seves missions de servei públic», afirma el document.

Temes:

PSC PSC