Els jutges es mobilitzen a les xarxes i demanen despolititzar el CGPJ abans de renovar-lo/PODER JUDICIAL

Els jutges es mobilitzen a les xarxes i demanen despolititzar el CGPJ abans de renovar-lo/PODER JUDICIAL
1
Es llegeix en minuts

Nombrosos jutges s’han mobilitzat aquest dimecres a les xarxes socials per demanar que, abans que el PSOE i el PP pactin la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), es reformi la llei per despolititzar-lo. Dues de les quatre principals associacions judicials, la Francisco de Vitoria i Fòrum Judicial Independent, han participat en la campanya a Twitter amb el missatge «reformar per renovar». 

El CGPJ està en funcions fa més de dos anys davant la incapacitat del PSOE i el PP d’arribar a un acord per elegir els nous vocals i, segons l’opinió de l’Associació Judicial Francisco de Vitoria, «no hi ha excuses perquè es tornin a repartir l’òrgan de govern dels jutges». 

«La independència i el prestigi del CGPJ no poden esperar ni un dia més», afirma aquesta associació, la segona en representació en la carrera, que reclama que s’atengui a la Comissió Europea i es reformi la llei perquè els jutges elegeixin de forma directa almenys la meitat dels vocals. 

Un missatge similar ha publicat Fòrum Judicial Independent, que reclama, a més d’una justícia independent, una justícia «amb mitjans eficient i de qualitat, conforme amb l’Estat de dret i els estàndards europeus. 

Molts dels jutges que s’han afegit a la campanya estan publicant una foto seva amb la toga donant l’esquena a la cambra.

Notícies relacionades

 

Aquesta tarda el CGPJ celebra un ple extraordinari per analitzar la reforma legal que van impulsar el PSOE i Unides Podem i que li prohibeix fer nomenaments mentre estigui en funcions i estudiar possibles mesures de resposta.