L’endimoniada investidura

Illa demana ajuda a ERC per poder ser president

  • El socialista reclama als republicans que renunciïn a la investidura i obrin la porta a un tripartit encapçalat pel PSC

Illa demana ajuda a ERC per poder ser president
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha reclamat aquest dissabte a ERC i a Junts per Catalunya que «es facin a un costat» perquè ell pugui optar a formar Govern. Al seu entendre, la majoria independentista «ja ha fracassat» altres vegades, en relació amb les dues sessions d’investidura fallides de Pere Aragonès (ERC). El presidenciable socialista va lamentar que més de dos mesos després de les eleccions catalanes encara no s’hagi format el nou Executiu català, una cosa que considera una «falta de respecte als catalans i catalanes».

Notícies relacionades

Sobre l’esdevenir de les converses entre republicans i postconvergents, l’extitular de Sanitat va considerar que les negociacions «a base d’ultimàtums» entre Junts i ERC revelen, segons el seu parer, la difícil relació que hi ha entre els qui haurien de ser socis de Govern, ha dit textualment.

«El que proposem és que l’altra majoria possible, que és una majoria d’esquerres, pugui optar a formar govern, i creiem que l’ha de liderar qui va guanyar les eleccions del 14-F», ha afegit. És a dir, tenint en compte que la majoria d’esquerres, el tripartit, a la qual es refereix l’exministre atorga un paper més que destacat a ERC (que té els mateixos escons que el PSC i, tots dos, més que quadrupliquen els vuit dels comuns), la proposta completa d’Illa és que els republicans abandonin la idea de presidir la Generalitat i, això sí, el votin a ell com a president. Un escenari que sembla improbable.