El laberint català

El PSC presenta 35 propostes per evitar la «paràlisi» del Parlament

Els socialistes volen enfortir l’atenció primària i obrir un debat sobre la salut mental

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC busca impedir que la dilatació de les negociacions entre ERC i JxCat per formar Govern congeli l’activitat parlamentària a Catalunya. Després de queixar-se de nou que aquesta falta d’acord està provocant la «paralització» de la Cambra, el portaveu adjunt dels socialistes, Raúl Moreno, ha anunciat que el seu grup presentarà 35 propostes de resolució per fer front a la situació.

Moreno ha explicat que aquestes propostes es vehiculen entorn de tres grans eixos: la lluita contra la pandèmia, la recuperació econòmica i la voluntat de «no deixar ningú enrere».

En l’àmbit de les actuacions derivades de la pandèmia de coronavirus, el portaveu socialista ha destacat les que afecten l’àmbit de salut. D’una banda, els socialistes demanaran que s’«enforteixi l’atenció primària» i la reobertura de centres tancats en uns quants municipis, sobretot, de l’àrea metropolitana de Barcelona. Però també volen posar el focus en la salut mental. «La situació abans de la pandèmia ja era molt greu, i s’ha agreujat. Tenim llistes d’espera per atendre la salut mental infantil, juvenil i d’adults», ha dit.

Notícies relacionades

Per això, el PSC proposa la creació d’una comissió d’estudi sobre la salut mental a Catalunya. «No podem estar paralitzats en aquesta situació», amb unes negociacions que s’eternitzen entre «dos socis que fa 10 anys que governen», ha remarcat Moreno, que ha tornat a plantejar la predisposició de Salvador Illa d’afrontar una sessió d’investidura i s’ha queixat que fa 50 dies que no hi ha una sessió de control al Govern al Parlament.

Aquestes propostes se sumen a la petició que el PSC ja va fer la setmana passada pel que fa a la posada en marxa de quatre comissions no legislatives a la Cambra: la de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la de l’Estatut del Diputat, la comissió del Síndic de Greuges i la comissió de la Sindicatura de Comptes.