Va defensar l’1-O i va liderar Òmnium al Bages

Mor l’exalcalde de Callús, Joan Badia

Mor l’exalcalde de Callús, Joan Badia
1
Es llegeix en minuts

L’exalcalde de Callús (Barcelona) per ERC entre el 2015 i el 2020, que també va ser president de la seu territorial d’Òmnium Cultural al Bages entre el 1993 i el 1998, Joan Badia i Pujol, ha mort aquest dissabte, ha informat l’entitat en un tuit recollit per Europa Press. Badia va obtenir reconeixement entre l’independentisme per la seva actitud en defensa del referèndum a Callús l’1-O del 2017.

En un altre tuit, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, li ha donat les gràcies per la seva «lluita i compromís insubornable» amb la independència i la justícia social, així com per les seves reflexions i recolzament.

Per part seva, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha expressat el seu condol en un altre tuit en el qual també li ha agraït «la tasca feta des de fa anys».

Notícies relacionades

Òmnium Cultural Bages-Moianès l’ha recordat en un tuit per la seva vinculació amb l’entitat des de jove, per impulsar «una etapa decisiva» en la seva renovació i pel seu llegat.

Badia era catedràtic de llengua i literatura catalana i el 2020 va haver de deixar l’alcaldia de Callús, que era la segona vegada que ostentava, per motius de salut.