Aportació de la Generalitat davant les conseqüències de la pandèmia

El Govern concedeix 2,6 milions als gimnasos DIR

  • Josep Pujol Ferrusola i Marta Ferrusola han sigut cares destacades de l’empresa

El Govern concedeix 2,6 milions als gimnasos DIR
1
Es llegeix en minuts

El Govern ha concedit 2,6 milions d’euros a la cadena de gimnasos DIR –amb uns 50 centres i més de 100.000 socis– en forma de préstecs participatius, dels quals ja ha aportat 1,46 milions, per ajudar-la a desenvolupar el seu pla de viabilitat i fer front així a la caiguda d’ingressos derivada de la pandèmia. Marta Ferrusola, esposa de l’expresident Jordi Pujol, va ser presidenta de la fundació DIR i el seu fill Josep Pujol va tenir un 3% de l’accionariat de l’empresa, que compta amb uns 50 centres i més de 100.000 socis.

La cadena s’ha beneficiat de la línia de préstecs participatius d’AVANÇSA, l’empresa de la Generalitat dedicada a la promoció i localització industrial, en aplicació d’un acord del Govern del mes de novembre passat.

El departament d’Empresa ha confirmat aquest dissabte que els préstecs participatius de DIR estan avalats amb garanties reals i/o personals durant cinc anys i ha remarcat que no es tracta de cap ajuda a fons perdut.

La línia de préstecs d’AVANÇSA, coneguda com de reactivació industrial post-Covid, està pensada per ajudar empreses amb dificultats serioses per mantenir la seva activitat com a conseqüència de les restriccions imposades per reduir els contagis.

Així, es tracta d’ajudar a superar la falta de liquiditat i consolidar la posició financera, cosa que garanteix el manteniment dels llocs de treball.

Notícies relacionades

El sector dels gimnasos ha sigut un dels més afectats per la Covid-19, ja que s’han vist obligats a tancar durant llargs períodes de temps i a mantenir l’activitat de manera parcial, en altres moments, en funció del risc epidemiològic.

El consell d’administració d’AVANÇSA va aprovar el passat 23 de desembre la línia de préstecs a la cadena DIR, mentre que el 24 de febrer en va acordar una altra per a Manufactura Moderna de Metalls per un import d’1,8 milions d’euros.