Iglesias arremet contra el PSOE per les traves a la lleis trans i LGTBI

  • El candidat d’Unides Podem avisa que hi ha «enemics» disfressats de «progressistes» que no volen avenços en aquest matèria

  • La ministra d’Igualtat anuncia que les dues normes estaran «ben aviat» en tramitació al Congrés

Iglesias arremet contra el PSOE per les traves a la lleis trans i LGTBI
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Iglesias està recorrent als xocs al si del Govern de coalició per confrontar amb el PSOE. Dos dies abans que arrenqui la campanya electoral madrilenya, el candidat d’Unides Podem ha recordat els enfrontaments que es van viure al si de l’Executiu entorn de la llei trans i la llei LGTBI i ha acusat els seus socis de posar traves a la tramitació de les dues normes. Tot i així, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, s’ha mostrat convençuda que en poc temps les dues lleis estaran registrades al Congrés.

En un acte amb col·lectius LGTBI i trans, el líder d’Unides Podem ha assegurat que molta gent comença a ser conscient que «costa molt» tirar endavant determinada tasca legislativa a l’estar en un Govern amb el PSOE. «El còmode seria assumir el de sempre, que als papers es posen coses molt boniques, però que quan arriba l’hora no es compleix el que s’escriu», ha sentenciat abans de reivindicar que quan Unides Podem posa la seva firma en un paper van «fins al final, calgui enfrontar-se a qui calgui enfrontar-se».

El líder d’Unides Podem feia referència al xoc entre socialistes i morats a mitjans de febrer, quan la tensió al si de la coalició es va elevar fins al sabotatge mutu. El PSOE va registrar al Congrés una llei d’igualtat de tracte sense el vistiplau dels seus socis i en el partit d’Iglesias es va entendre com un moviment per bloquejar la llei trans i la llei LGTBI que estava redactant el Ministeri d’Igualtat.

«Espanya ha de ser un exemple internacional de política de diversitat i això sempre tindrà enemics molt poderosos, fins i tot, de vegades, sota la bandera de suposades idees progressistes. Bé, el que es firma es compleix», ha insistit sense aclarir si aquests «enemics» són els socialistes. Montero, per la seva banda, ha remarcat que el ‘no’ del PSOE a les dues normes respon a «motius que no es poden explicar públicament», però ha deixat clar que «ben aviat» es tramitaran les dues lleis.

El recanvi de poder

Notícies relacionades

Aquest divendres, Iglesias també ha parlat sobre el seu futur. Al marge d’insistir, com fa des de fa setmanes, que si l’esquerra no governa a Madrid serà allà on el posi la militància, ha assenyalat que encara li «queden uns any com a líder» de Podem. En concret, el seu mandat es podria estendre fins al 2024. Sobre el seu recanvi en el Govern per Yolanda Díaz ha apuntat que la ministra de Treball exercirà un «lideratge estatal per a un temps diferent». «Haurà de decidir i parlar amb molta gent, i estaré ajudant-la i donant-li suport en tot el que vulgui des de Madrid», ha explicat.

Díaz, preguntada sobre si acceptarà ser la candidata d’Unides Podem a les eleccions generals del 2023, va explicar dijous passat que està «centrada en el Ministeri de Treball i Economia Social, en la tasca de governar». «No soc elegible. Depèn de mi, soc lliure. Decidiré jo», va assenyalar a continuació.