Sessió de control

Sánchez contesta al Senat al PP, Vox i Coalició Canària

  • Hi haurà preguntes sobre els ministres, l’atur, les vacunes i la llei de vivenda, entre d’altres

Sánchez contesta al Senat al PP, Vox i Coalició Canària
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mes i mig després de la seva última compareixença al Senat, el president del Govern, Pedro Sánchez, s’enfronta aquest dimarts a tres preguntes de l’oposició en la sessió de control de la Cambra Alta que li formularan els portaveus del PP, Vox i Coalició Canària. Serà el primer ple de control amb la nova conformació del Govern després de la marxa de Pablo Iglesias i l’entrada de Ione Belarra com a titular de Drets Socials, i se celebrarà en plena polèmica pels plans de vacunació del Govern i la perspectiva del final de l’estat d’alarma el 9 de maig. També és previsible que la precampanya per les eleccions autonòmiques madrilenyes surti a la palestra, amb els líders de les principals forces polítiques cada vegada més abocats a recolzar les respectives candidatures.

De moment, el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, vol preguntar aquesta tarda a Pedro Sánchez quines mesures té previstes «per resoldre els problemes dels espanyols». Una pregunta molt genèrica que pot donar lloc a un debat ampli, que seguirà una altra de més territorial, del portaveu de CC, Fernando Clavijo, sobre els efectes de la crisi a les Canàries.

També haurà de contestar Sánchez al senador de Vox Jacobo González-Robatto, interessat a saber si pensa fer alguna cosa respecte a l’actual composició del seu Gabinet «ateses les últimes actuacions dels seus ministres».

Hi haurà també preguntes del PP a la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, sobre la seva tasca de coordinació a l’Executiu, al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per saber si dimitirà, i a la ministra de Treball i nova vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, sobre les últimes dades de l’atur. Díaz s’estrena en aquest ple del Senat en la seva responsabilitat com a vicepresidenta de l’Executiu, després de la sortida del líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, i assumint la màxima representació d’aquest partit en el Govern de coalició.

La nova Llei de Vivenda i les prioritats sanitàries interessen també al grup popular, mentre que ERC centrarà el focus a les patents de les vacunes contra la Covid, i en la ratificació del conveni de l’OIT sobre les treballadores de la llar.

Notícies relacionades

Més Madrid porta també al ple d’aquest dimarts l’estratègia de vacunació de Govern i autonomies, en plena polèmica pels passos fets des de la Comunitat de Madrid i davant el repte d’aconseguir la immunització del 70% de la població abans del final de l’estiu.

L’autisme serà motiu d’una altra pregunta del portaveu de Cs, Tomás Marcos, el grup del qual defensarà a més una interpel·lació sobre la sentència que ha anul·lat la destitució del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos.