Les negociacions per a la investidura

Junts respon a la pressió d’ERC: «No especularem amb les dates»

  • Artadi insisteix en la necessitat de concretar l’acord i no se sent interpel·lada pel calendari

  • La portaveu reclama a ERC concretar l’acord i els recorda que va fracassar la via àmplia amb els comuns, JxCat i la CUP

10/08/2020 La nueva vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, tras una entrevista para Europa Press realizada en Barcelona, Catalunya, (España) a 10 de agosto de 2020.

10/08/2020 La nueva vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, tras una entrevista para Europa Press realizada en Barcelona, Catalunya, (España) a 10 de agosto de 2020. / Marc Brugat - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La portaveu de Junts, Elsa Artadi, en una roda de premsa després de la reunió de la direcció del partit de l’expresident Carles Puigdemont, ha respost a l’emplaçament d’Esquerra Republicana, que considera que no hi ha esculls insalvables per no procedir a la investidura del candidat republicà, Pere Aragonès, a la presidència de la Generalitat. Artadi, en un to amable, ha afirmat: «No és un problema d’esculls insalvables, sinó de concretar diferents aspectes, veure com els aterrem».

La portaveu ha afirmat que el seu partit entén «la pressa i la voluntat de la ciutadania» d’aconseguir un Govern, però «volem que una vegada s’arribi a això sigui amb la màxima fortalesa». Artadi ha evitat valorar continguts concrets de les negociacions més enllà d’insistir que s’han encara de concretar qüestions com el pla de govern.

I en resposta a Aragonès, que aquest dissabte va demanar a Junts no «xutar la pilota» cap endavant, Artadi ha replicat: «Compartim les observacions del vicepresident Aragonès que volem que hi hagi un acord al més aviat possible, també volem que sigui el millor possible, que doti d’estabilitat el futur Govern».

De nou, Junts ha traslladat la responsabilitat a ERC, sempre en un to constructiu: «És a ERC a qui li toca continuar liderant, Esquerra va optar per intentar un acord de via àmplia amb els comuns que no ha donat fruits, va procedir a un acord només d’investidura amb la CUP, que no ha servit perquè el candidat Aragonès sigui president», ha descrit, insistint en la necessitat d’un pacte no d’investidura, sinó per a tota la legislatura.

Missatge a la ciutadania

Notícies relacionades

En relació amb la tardança en l’acord, Artadi ha demanat: «Fer confiança en el fet que els dos partits que poden formar part del Govern, ERC i Junts, prenem aquestes negociacions amb tota la serietat i responsabilitat, i amb tota la dedicació».

Congrés extraordinari

D’altra banda, Junts celebrarà un congrés extraordinari el 7 i 8 de maig. Un conclave basat únicament en l’activació del consell nacional, el màxim òrgan de decisió entre congressos. S’escollirà el president o presidenta del consell nacional i el defensor dels afiliats.