La pandèmia a Catalunya

La CUP vol que el Govern desafiï l’Estat i compri vacunes contra la Covid-19

Laia Estrada planteja estudiar l’adquisició d’injectables russos, xinesos i cubans

Critica que ERC i JxCat no prenguin decisions «pensant exclusivament en la salut»

1
Es llegeix en minuts

La CUP vol que la Conselleria de Salut intenti comprar, pel seu compte, vacunes contra la Covid-19 en vista dels retards i la lentitud amb què estan arribant les vacunes. En una entrevista amb l’agència ACN, la diputada cupaire Laia Estrada reclama al Govern que «s’enfronti» a l’Estat i intenti adquirir les vacunes per «defensar la salut del conjunt de la població».

«Ens sembla incomprensible que Madrid ens passi al davant intentant exercir més sobirania», ha afirmat Estrada, que es pregunta per què Catalunya no ha intentat «des del primer moment» aconseguir vacunes, com sí que ha fet la Comunitat que presideix Isabel Díaz Ayuso. Estrada ha admès que serà «difícil» que un govern autonòmic pugui comprar-les, però insisteix que «com a mínim s’ha d’intentar».

Notícies relacionades

Des de la CUP es considera «intolerable» que les vacunes, finançades amb diners públics, no arribin o arribin tard. I ha parlat de l’intent de Madrid per aconseguir dosis de la vacuna russa Sputnik V, malgrat que aquest fàrmac encara no està autoritzat a la UE. Estrada no s’ha limitat a plantejar la compra de la vacuna russa, sinó que també ha cridat a contemplar les vacunes xinesa o cubana.

D’altra banda, Estrada ha carregat contra la gestió del Govern de la pandèmia, i en concret de les noves restriccions. Ha assegurat que l’Executiu d’ERC i JxCat no pren les decisions «pensant exclusivament salvaguardar la salut». «És incomprensible que abans de Setmana Santa i de relaxar les mesures, el Govern ja digués que després de Setmana Santa segurament es faria un pas enrere», ha dit. La diputada ha reclamat que es prenguin les decisions partint del que sigui millor per a la salut pública.