medi ambient

Ribera opina que la llei contra el canvi climàtic es basa en la consciència social

  • La ministra desitja que en el futur es puguin «superar els objectius» de la nova legislació

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, opina que l’aprovació avui ael Congrés de la llei contra el canvi climàtic és resultat que «hi ha una consciència molt forta i això suposa un gran desafiament per a l’economia i les persones. En una entrevista concedida a ‘Hora 25’, de la cadena SER, Ribera ha afirmat que «l’important és reduir els problemes que hi ha darrere i estar preparats per abordar els impactes. Ens dona un marc molt potent per començar».

Notícies relacionades

La lluita contra el canvi climàtic és, segons la seva opinió, millorar la relació amb l’economia, amb les persones, amb la nostra manera de produir sent més eficients. «Hem procurat ser el més ambiciosos possible en el que creiem que som capaços d’explicar com aconseguir-ho, sabent que seria exigent, però una vegada que comencem a establir les bases d’un canvi, això es pot accelerar», va remarcar la ministra de Transició Ecològica sobre la nova llei. «Hi ha una convicció que això cal accelerar-ho. Si les coses van bé tant de bo puguem superar els objectius de la llei», va afegir.

Teresa Ribera ha afirmat que «sabem que les institucions hem de fer les coses fàcils. Adaptar-se al canvi climàtic és saber que hi haurà sequeres, inundacions... Cal adaptar-ho i cal revisar que es compleixen els objectius d’emissions. Per això introduïm una clàusula de revisió». Cada cert temps cal explicar, reportar i valorar els objectius, ha afegit, ja que «la llei estableix que no es poden reduir els objectius. Això és un mínim sobre el que cal continuar construint».