Casado vol que Ayuso governi sense Vox perquè el multipartidisme és un «desastre»

  • «¿Quin avantatge té pactar amb un altre partit que està en el teu espectre ideològic?», es pregunta el líder del PP

Casado vol que Ayuso governi sense Vox perquè el multipartidisme és un «desastre»
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Pablo Casado considera que les enquestes estan mostrant que Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata a la reelecció en els comicis del 4 de maig, està forta i podria arribar a governar sola, sense les aliances que aquesta legislatura va haver de teixir amb Ciutadans i Vox. El líder del PP ha demanat que els votants taronges i ultres apostin per ella, perquè sota aquestes sigles ja es defensen la «baixada d’impostos, la seguretat ciutadana, la unitat nacional, el prestigi internacional d’Espanya».

Malgrat que cap sondeig dona majoria absoluta a Ayuso i la majoria coincideixen que haurà de pactar amb Vox, Casado veu possible continuar dinamitant Ciutadans i aconseguir reconquerir els electors que van apostar per la formació ultra en els últims comicis. En una entrevista a Telecinco, ha afirmat que desitja que a Madrid el PP pugui governar «amb les de mans lliures», sense «els pals a les rodes» que tant Cs com Vox els han posat aquests últims mesos en governs autonòmics i alcaldies. «El multipartidisme és la pitjor notícia que ha tingut la democràcia espanyola en els últims 10 anys. Hi ha hagut més inestabilitat, més atur, més poder per als nacionalistes i independentistes. ¿Que existeixi Cs i Vox ha sigut millor o pitjor per als interessos del centredreta?», ha acabat preguntant-se. «Jo espero que torni el bipartidisme. ¿Quin avantatge té pactar amb un altre partit que està en el teu mateix espectre ideològic?», ha continuat, abans de reafirmar-se que el multipartidisme ha sigut un «desastre».

Notícies relacionades

«Estem molt bé a Madrid i estem molt bé nacionalment perquè la gent no aguanta més», ha recalcat en diverses ocasions Casado, que ha defensat que els votants de Ciutadans i Vox s’han adonat que el seu partit és l’«única alternativa» al Govern de Pedro Sánchez i ha assegurat que estan ja en empat tècnic en l’àmbit nacional. 

Si la formació d’ultradreta, que a Madrid es presenta amb Rocío Monasterio, no aconsegueix el 5% dels vots no podrà entrar a l’Assemblea Regional. A l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques coneguda dilluns, Vox passa el tall pels pèls i Ciutadans no hi entra.