La precampanya del 4-M

Sánchez acusa Ayuso de «creuar-se de braços» davant la pandèmia

  • El president del Govern atia la por de la ultradreta per mobilitzar l’electorat progressista

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez sol dir que com a cap de l’Executiu, davant una conjuntura tan dramàtica com la de la pandèmia, no criticarà cap president autonòmic. Però com a líder del PSOE és una altra cosa. Aquest diumenge, durant un acte de la precampanya de les eleccions madrilenyes al costat del seu candidat, Ángel Gabilondo, Sánchez ha intensificat els seus atacs contra Isabel Díaz Ayuso, a qui ha acusat de «creuar-se de braços» davant el coronavirus. 

El president del Govern ha resumit els «rècords» de la dirigent del PP, que totes les enquestes donen com a clara guanyadora dels comicis, amb ampli marge per mantenir-se a la presidència autonòmica gràcies al recolzament de Vox, a qui potser hagi de fer un lloc en el seu futur Govern. «Rècord en víctimes a residències d’avis. Rècord de contagis en tot moment de la pandèmia, pràcticament un de cada cinc casos a tot Espanya. Rècord de lentitud en la vacunació. Rècord en descontrol i batibull, amb risc per a la salut de la nostra gent gran. I rècord negatiu en ajudes a les empreses afectades», ha assenyalat Sánchez. 

«Injustícia social i corrupció»

Notícies relacionades

Davant els mals auguris que impliquen els sondejos, els socialistes basen la seva campanya en la por de Vox i un discurs moderat per atraure els votants de Cs, ara a la desbandada. «Una vegada per sempre, sense rubor, la dreta madrilenya ha decidit llançar-se en braços de la ultradreta», ha alertat Sánchez. Un Govern del PP i Vox, ha conclòs el president, només suposaria més «injustícia social, corrupció, demagògia i ultradreta, tot això amb una capa de transfuguisme». 

Gabilondo, mentrestant, ha continuat amb el seu discurs de campanya. El candidat ha tornat a remarcar que no pactarà amb Iglesias, perquè vol fugir dels «extremismes», i no apujarà els impostos si governa. Com Salvador Illa el dia abans, Gabilondo ha comparat l’«independentisme de dretes» d’Ayuso, amb frases com «Espanya ens maltracta», amb l’independentisme català i l’«Espanya ens roba».