Denúncia davant la Junta Electoral

El PSOE impugna la candidatura del PP a Madrid al considerar que Cantó no compleix els requisits

  • Els socialistes denuncien que l’exdirigent de Cs es va empadronar fora de temps i no pot formar part de la candidatura del 4-M

  • Demanen a la Junta Electoral Provincial que el fitxatge de Casado i Ayuso no sigui proclamat aspirant als comicis

1
Es llegeix en minuts

El PSOE-M ha registrat aquest divendres una denúncia davant la Junta Electoral Provincial de Madrid en què impugna la candidatura del PP a les eleccions autonòmiques del 4 de maig. Els socialistes consideren que la inclusió de Toni Cantó com a número 5 de la llista encapçalada per Isabel Díaz Ayuso incompleix la normativa. L’exlíder de Cs a les Corts Valencianes, segons el PSOE, es va empadronar a la Comunitat de Madrid fora de temps.

A la seva denúncia, avançada per Eldiario.es, els socialistes madrilenys consideren que Cantó, el fitxatge estrella del PP per aquests comicis, «no té la condició d’elector, resident, i de veïnatge civil a la Comunitat de Madrid a data 1 de gener de 2021», tal com exigeix la legislació electoral.

Notícies relacionades

Els socialistes, que demanen que l’exdirigent de Cs no sigui proclamat candidat, recorden unes declaracions del mateix Cantó el 25 de març, en què va admetre que només portava «uns dies» empadronat a Madrid, «per buscar feina».

«Per tant, segons aquests fets, a més de la declaració pública del seu cessament com a diputat de les Corts Valencianes el 17 de març del 2021, la condició d’empadronament en un municipi de la comunitat de Madrid, que atorga el veïnat madrileny, i, per tant, la condició d’elector i elegible, no s’hauria produït, no només abans de l’1 de gener del 2021, sinó un cop convocades les eleccions després de l’11 de març del 2020. En conseqüència, el senyor Cantó, sent així, no podria complir la condició d’elegible per a les eleccions del 4 de maig del 2021, perquè no pot ser elector als esmentats comicis, al no ser veí de la Comunitat de Madrid l’1 de gener del 2021, ja que el seu empadronament, la seva residència habitual, i el seu treball fins almenys el 17 de març, i per tant, el seu caràcter d’elector i elegible, corresponia al País Valencià», acaba dient la denúncia.