Quatre imputats més pel cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet

Quatre imputats més pel cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet
2
Es llegeix en minuts

El cas de la suposada trama de desviació de subvencions al Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) continua creixent i ja hi ha gairebé una vintena d’imputats («investigats»), després que recentment hagin declarat davant la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) quatre persones més.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, la setmana passada la UDEF va citar a declarar com investigats dos treballadors del Consell Esportiu, el cap del Servei d’Esports i Joventut de l’ajuntament i la interventora del consistori. Així, en total ja són gairebé una vintena les persones investigades, entre qui destaquen l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, del PSC; el secretari d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, de JxCat; el segon tinent d’alcalde de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, o l’exregidor d’Esports de l’Hospitalet i expresident del Consell Esportiu Cristóbal Plaza.

Les imputacions arriben una setmana abans que Marín, Figueras i Alcázar hagin de declarar davant la magistrada del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet que investiga el cas, el 9 d’abril. Així mateix, per al 7 d’abril la jutge ha convocat diversos testimonis, mentre que uns altres investigats estan citats el dia 8.

Dos detinguts

La investigació d’aquesta suposada trama va arrencar arran d’una denúncia interposada pel regidor del PSC de l’Hospitalet Jaume Graells –que va dimitir com a tinent d’alcalde, però no ha deixat la seva acta ni el grup municipal– per presumptes irregularitats en el Consell que el 10 de juny passat van desembocar en la detenció de dos companys de govern: Cristian Alcázar, que es manté com a segon tinent d’alcalde, i Cristóbal Plaza, que va dimitir.

Segons la magistrada, una vegada el denunciant va destapar internament aquesta suposada trama, els investigats es van posar presumptament d’acord per intentar amagar els fets i evitar el seu descobriment, «orquestrant» amb Gerard Figueras i Núria Marín «una maniobra per simular davant tercers una correcta actuació» dels implicats.

Notícies relacionades

Per a la jutge, del que s’ha investigat fins ara es desprenen indicis que, en la seva activitat «aparentment il·lícita», els investigats haurien comptat amb la «connivència» d’altres persones, entre les quals l’alcaldessa Marín, que «hauria afavorit i/o facilitat de forma indiciàriament injusta la concessió de subvencions amb fons públics de l’ajuntament» a l’entitat gestionada pels investigats.

Segons la jutge, l’alcaldessa Marín va ajudar «fins i tot» els investigats a evitar que «la seva activitat aparentment il·lícita pogués ser descoberta, mantenint una conducta omisiva i passiva quan un membre de l’entitat que ostentava també la condició de tinent d’alcalde de l’ajuntament li va traslladar de forma directa els fets comesos pels investigats». Així ho va sostenir la jutge en una interlocutòria del 22 de desembre passat en què va autoritzar l’accés, examen i anàlisi del contingut del telèfon mòbil de l’alcaldessa, diligència que es va practicar el mateix dia.