Investidura al Parlament

Aragonès se sotmet a la segona volta de la seva investidura sense l’aval de JxCat

  • La previsió és que els resultats siguin els mateixos que divendres passat, cosa que no li valdria per aconseguir la majoria simple

Aragonès se sotmet a la segona volta de la seva investidura sense l’aval de JxCat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, se sotmetrà aquest dimarts al Parlament a la segona volta de la seva investidura, sense esperances d’aconseguir la necessària majoria simple, ja que JxCat ha anunciat que mantindrà l’abstenció de la primera votació.

El ple arrencarà a les 10.00 hores a l’Auditori del Parlament, amb una intervenció inicial d’Aragonès per demanar el recolzament de la Cambra catalana, seguit dels líders parlamentaris, de més a menys representació, tot i que acabarà amb ERC.

La primera volta de la investidura, divendres passat, va acabar amb una votació en què Aragonès va quedar lluny de la necessària majoria absoluta: 42 vots a favor (ERC i CUP), 61 en contra (PSC, Vox, En Comú Podem, Ciutadans i PPC) i 32 abstencions de JxCat.

En la votació d’aquest dimarts, Aragonès en tindria prou amb la majoria simple per ser investit –més vots a favor que en contra–, però a efectes pràctics no canvia res, perquè necessita el vot a favor de JxCat i, excepte sorpreses d’última hora, els resultats seran els mateixos que divendres.

Notícies relacionades

Si la sessió de divendres es va allargar gairebé 11 hores, la d’aquest dimarts està previst que es resolgui entre les 10 i les 14.30 hores, amb intervencions més breus.

Si, com és previsible, fracassa també la segona votació, ERC i JxCat disposaran de dos mesos per arribar a un acord i investir Aragonès, abans que el 26 de maig expiri el termini límit per culminar la investidura del nou president; altrament, aquell dia seran convocades automàticament noves eleccions per al juliol.