Debat d’investidura

El PSC es reafirma en el ‘no’ a Aragonès

  • Aragonès perdrà previsiblement aquest dimarts la segona votació del debat d’investidura de la Generalitat

  • El PSC insisteix en la voluntat d’Illa de presentar-se com a candidat quan fracassi la investidura d’Aragonès

Pla mitja del president del PSC al Parlament  Salvador Illa  mirant el mobil durant el ple d investidura el 26 de marc del 2021 (horitzontal) Job Vermeulen  ACN

Pla mitja del president del PSC al Parlament Salvador Illa mirant el mobil durant el ple d investidura el 26 de marc del 2021 (horitzontal) Job Vermeulen ACN / Job Vermeulen

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha confirmat aquest dilluns el seu ‘no’ a la candidatura del candidat d’ERC, Pere Aragonès, per presidir la Generalitat. «Demà tornarem a assistir a una derrota d’Aragonès després de constatar que els independentistes continuen dividits. ERC es fa ostatge de la CUP i decideix degradar les institucions del país posant en qüestió la presidència de la Generalitat i la negociació del Consell per la República», ha assegurat la portaveu del PSC, Eva Granados, aquest dilluns en una roda de premsa.

Notícies relacionades

«Les institucions catalanes continuen aïllades de la societat. Tenim el país paralitzat des de fa molts mesos i els responsables no tenen pressa. Els catalans necessiten un govern i el necessiten de seguida», ha insistit. Granados ha instat a tenir paciència per presentar la candidatura de Salvador Illa de nou. «Ara estem immersos en un debat d’investidura. Quan se surti d’aquest escenari ja avançarem. Illa està disposat a posar-se davant d’un debat d’investidura. Quan Borràs obri converses amb els presidents dels grups parlamentaris tornarem a oferir-nos per presidir la Generalitat», ha assegurat.

«La nostra oferta a la societat passa pels tres objectius: acabar amb el virus, reactivar l’economia i portar a terme una reconstrucció social per no deixar ningú enrere. Parlem de consens i diàleg per superar el bloqueig polític. Creiem que la majoria dels catalans estan a favor de la nostra proposta», ha conclòs la portaveu.