Moviments en l’independentisme

El Consell per la República de Puigdemont s’obre a reformular el seu paper

Ofereix un diàleg «bilateral» i «immediat» a ERC, JxCat, CUP, l’ANC i Òmnium per introduir canvis en la governança de l’organisme

1
Es llegeix en minuts

El Consell per la República (CxRep) ha instat aquest dilluns el president d’ERC, Oriol Junqueras; la secretària general republicana, Marta Rovira; el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, així com els màxims dirigents de la CUP, de l’ANC i Òmnium Cultural a establir un «diàleg bilateral» i «immediat» per «reformular» la governança del Consell. Una oferta que coincideix amb el debat, en les negociacions entre ERC i JxCat per formar la investidura de Pere Aragonès, sobre el paper d’aquest òrgan impulsat per Carles Puigdemont.

En un comunicat enviat als associats de l’òrgan independentista, s’ofereixen a obrir aquest diàleg de forma immediata per debatre «des de la lleialtat i la confiança aquesta reformulació de la governança del Consell, que ha de facilitar la inserció d’aquesta direcció col·legiada en la seva estructura institucional». Així, expressen la seva disponibilitat a parlar sobre aquesta qüestió amb tots els actors cridats a formar part d’aquesta direcció política col·legiada, i, en conseqüència, a modificar «tot el que convingui partint del que ara disposa el reglament del CxRep» sobre la governança i estructura institucional.

Notícies relacionades

El Consell assegura que al plantejar la seva proposta de diàleg els anima «la convicció» que és més important un acord per «culminar el procés d’independència de manera efectiva» que no les persones i els càrrecs que ocupin. Així, l’organisme entén que per possibilitar una direcció política col·legiada és necessari «reformular» la seva governança i «definir de manera precisa i sense contradiccions les funcions específiques dels seus òrgans».

D’aquesta manera, l’organització liderada per Puigdemont s’obre a articular una direcció en què participin de manera «col·legiada» els principals partits i entitats civils de l’independentisme. «Aquesta direcció política col·legiada serà més legítima i més eficaç si és en un marc institucional legítim i eficaç», argumenten. Consideren que el CxRep «proporciona el millor marc institucional possible». «És la institució republicana des de la qual s’han d’acordar les estratègies per fer efectiu allò a què ens vam comprometre a partir del resultat de l’1-O», argumenten.