Debat d’investidura

Els comuns avisen Aragonès que JxCat l’està «humiliant»

  • «¿Fins quan ERC està disposada a suportar aquestes actituds?», diu Jéssica Albiach

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, va utilitzar gran part de la seva intervenció en el debat d’investidura de Pere Aragonès per delectar-se en la «humiliació» que JxCat està infligint, en la seva opinió, a ERC impedint que el candidat es converteixi aquest divendres en president de la Generalitat. Va al·ludir, per exemple, a la insistència dels postconvergents de donar protagonisme a «l’entitat privada Consell per la República», que dirigeix Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

Els comuns, pretesos per ERC, reneguen de JxCat i proposen un Govern d’esquerres. Segons Albiach, un Executiu com el que s’intueix entre les dues principals forces independentistes reproduirà «les baralles d’aquests anys». «¿Fins quan ERC està disposada a suportar aquestes actituds per un pacte que sabem que acabarà fracassant?», es va preguntar.

Aragonès no va voler rebatre l’argument que JxCat l’està humiliant. Es va limitar a remarcar que la convivència en una coalició és «difícil» i a tornar a allargar la mà als comuns perquè s’afegeixin al pacte independentista que busca.