Sessió de control al Congrés

Sánchez i Casado extremen el seu enfrontament davant el 4-M: falta de pudor, fiascos, pena i Monopoly

  • El líder del PP s’encoratja davant el fracàs de les mocions de censura del PSOE i acusa el president de sortir-ne «escaldat»

  • El cap de l’Executiu acusa els populars de «corrupció» i pregunta al cap de l’oposició: «¿Vostè es mira al mirall?»

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Els intercanvis entre Pedro Sánchez i Pablo Casado durant les sessions de control al Congrés dels Diputats no han sigut mai tranquils, ni tan sols quan el president del Govern i el cap de l’oposició miraven d’iniciar un acostament. Però des de les mocions de censura a Múrcia i Castella i Lleó i, sobretot, l’avanç electoral a Madrid, han guanyat en agressivitat i han deixat clar que fins als comicis autonòmics l’ambient polític estarà encara més enfangat. Aquest dimecres, Sánchez i Casado s’han acusat de «falta de pudor», d’«immoralitat», de ser un complet «fiasco» i de «jugar al Monopoly amb Espanya». 

El PP s’ha encoratjat amb les mocions de censura plantejades pels socialistes en les comunitats. El que va semblar al principi un moviment que trauria els conservadors del Govern de Múrcia, i potser també del de Castella i Lleó, ha acabat apuntalant els executius conservadors. En el cas murcià, a través del transfuguisme de diversos diputats de Ciutadans, que s’havien compromès a recolzar la iniciativa. I en les eleccions madrilenyes, que tindran lloc el 4 de maig, les enquestes anticipen un resultat similar: Isabel Díaz Ayuso aconseguirà ser investida de nou, gràcies a la ultradreta de Vox.  

«Aquesta quaresma se li està fent molt llarga, senyor Sánchez. Ni tot l’encens de la seva propaganda és capaç de tapar els seus fiascos. Tres intents de treure’ns amb mocions de censura. Tres fracassos estrepitosos. El tret li està sortint per la culata», ha començat dient Casado, argumentant que plantejar mocions de censura «en plena pandèmia» resulta «immoral», assegurant que la gestió de les vacunes i els fons europeus són un «fracàs» i acusant el president de governar Espanya com si fos una partida de «Monopoly». 

El «transfuguisme»

Notícies relacionades

«Una mica de pudor, senyor Casado. ¿Vostè es mira al mirall després d’escoltar-se?», li ha contestat Sánchez. Segons el cap de l’Executiu, els populars s’han mantingut a Múrcia mitjançant «corrupció i transfuguisme». A Castella i Lleó, gràcies a la «ultradreta». I a Madrid, Díaz Ayuso ha convocat unes eleccions només per motius egoistes. Conclusió: «Fa pena veure el PP liderat per vostè», ha dit Sánchez a Casado.  

I a les rèpliques, tres quarts del mateix. Casado: «Qui va a buscar llana torna esquilat. Lliçons d’integritat, vostè, cap». Sánchez: «¿Com està, senyor Casado, s’ha quedat a gust? Vostè insulta de tal manera que al final els seus diputats senten que tenen barra lliure». Queda gairebé un mes i mig fins a les eleccions a la Comunitat de Madrid.