Primer acte en solitari

La princesa Elionor diposita al Cervantes una Constitució i el Quixot

1
Es llegeix en minuts

La princesa Leonor ha començat aquest dimecres la seva visita a la seu central de l’Institut Cervantes a Madrid, en el seu primer acte oficial en solitari, a la Caixa de les Lletres, on ha dipositat un exemplar de la Constitució i un del Quixot com a llegat permanent.

La filla gran dels Reis ha accedit a l’edifici acompanyada per la vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo; el director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero, i la secretària d’Estat de Cooperació Internacional, Ángeles Moreno Bau. Diverses desenes de persones s’han congregat a l’exterior de la seu sota el lema «El futur és Elionor» per donar ànims a la princesa. «¡Visca el rei i visca la princesa!», han corejat les persones convocades per l’associació Concòrdia Reial Espanyola. 

Una vegada dins, l’hereva al tron, de 15 anys, i les autoritats s’han dirigit cap a la Caixa de les Lletres, el lloc més simbòlic de l’edifici, on es guarden els llegats dels premis Cervantes i d’altres figures de la cultura en espanyol. 

Elionor de Borbó ha guardat per a la història en una de les capsetes, el número 2021, l’exemplar de la Constitució que va llegir el 31 d’octubre del 2018, en les seves primeres paraules en públic, també a la seu del Cervantes. A continuació, ha col·locat al seu interior el llibre del Quixot amb el qual va participar en la lectura de l’obra de Miguel de Cervantes el 23 d’abril passat junt amb la infanta Sofia a través d’un vídeo gravat al palau de la Zarzuela a causa de la pandèmia. 

La capseta reservada per a la princesa està situada entre el del metge Severo Ochoa i l’escriptor Miguel Delibes, que ha sigut l’últim de qui s’ha guardat un manuscrit, de manera pòstuma, el passat dia 12. 

Cambra cuirassada

Notícies relacionades

La Caixa de les Lletres és la cambra cuirassada dels bancs que hi va haver abans a l’edifici i que des del 2007 allotja els llegats dels guanyadors del principal guardó de les lletres en llengua espanyola i de persones destacades de la literatura, el cine, la música, el teatre i la ciència.

A diferència de la majoria dels records, que es custodien amb data concreta d’obertura, en el cas de la princesa es conservarà de manera permanent.