Eleccions madrilenyes

Iglesias avisa el PP i Vox que no governaran a Madrid en el seu últim ple al Congrés

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El seu últim dia des del grup blau que ocupa el Govern al Congrés dels Diputats, Pablo Iglesias ha entrat de ple a la campanya electoral. Davant els portaveus del PP i de Vox, Teodoro García Egea i Iván Espinosa de los Monteros, respectivament –els seus habituals contrincants en les sessions de control al Govern–, l’encara vicepresident segon ha arremès durament contra conservadors i ultres i els ha avisat que després del 4 de maig no continuaran governant a la Comunitat de Madrid. A García Egea, fins i tot, l’ha alertat que en les pròximes hores presentarà contra ell una denúncia per suborn pels casos de transfuguisme a Múrcia.

«¿Sap què passa? El que passa és que no estan tan segurs de seguir manant a Madrid. És del poquet que els queden, el seu projecte és atrinxerar-se a Madrid», ha etzibat Iglesias al secretari general dels populars abans d’acusar-los de mantenir-se 26 anys al capdavant del Govern de la Comunitat de Madrid gràcies a «dos fraus». Segons ha explicat, el primer va ser un «frau a la democràcia» el 2003, quan dos diputats autonòmics del PSOE van evitar amb la seva abstenció que fos investit Rafael Simancas. El segon, ha dit, es tracta d’un «frau a les arques públiques», perquè s’han presentat a totes les eleccions «finançant-se il·legalment».

Notícies relacionades

Tot seguit, el líder d’Unides Podem ha anunciat que la seva formació presentarà al llarg d’aquest dimecres una denúncia contra García Egea per suborn després que els tres diputats trànsfugues de Cs a la Regió de Múrcia tombessin la moció de censura que van presentar fa dues setmanes els socialistes i els taronges contra el president popular Fernando López Miras.

A Espinosa de los Monteros li ha assenyalat que el seu partit «es juga més» que el PP. «Els Governs del PP de Madrid són la condició de possibilitat que vostès existeixin», li ha assegurat. «Potser a partir del 4 de maig a vostès se’ls acaba el xollo», ha etzibat Iglesias per concloure la seva última intervenció en una sessió de control al Govern.