Comunitat de Madrid

Errejón s’obre a pactar amb Cs per evitar un govern del PP amb Vox

  • El líder de Més País envia un missatge a l’esquerra: «No està la cosa per a vetos»

1
Es llegeix en minuts

El líder de Més País, Íñigo Errejón, ha allargat aquest dimarts la mà a Ciutadans perquè formi part d’un pacte «sense línies vermelles i sense vetos» a la Comunitat de Madrid per evitar que hi hagi un govern del PP amb Vox. Errejón ha confessat que està «atònit» per la postura del candidat del PSOE, Ángel Gabilondo, de no pactar amb el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, a l’assegurar que davant «el moment d’extrema gravetat» a la Comunitat de Madrid no es pot prescindir de ningú. 

«No està la cosa per a vetos» Cal entendre’s amb tots aquells que estiguin disposats que hi hagi un govern decent i democràtic a la Comunitat de Madrid», ha advertit el dirigent de Més País en una roda de premsa al Congrés. 

En aquesta alternativa a una eventual aliança entre el PP i Vox encapçalada per l’actual presidenta, Isabel Díaz Ayuso, Errejón ha advocat per incloure «sense cap sectarisme» a «tothom que estigui disposat a sumar», entre ells Cs. 

Notícies relacionades

Ha recordat que Més Madrid ja va proposar a la formació taronja un acord el juny del 2019 al començament de la legislatura, però Ciutadans el va rebutjar. «¿Ho tornaríem a fer? Sí. Intentarem un govern sense línies vermelles i sense vetos per al conjunt dels madrilenys», ha sostingut el diputat de Més País, per a qui «els únics vetos són als corruptes i als ultres». 

Aquest mateix dilluns, Gabilondo va afirmar que, en cas de guanyar i no obtenir la majoria absoluta, prefereix pactar amb Ciutadans i Més Madrid per formar Govern, però no amb Unides Podem, per la qual cosa descarta un possible pacte dels tres partits d’esquerra. «M’intranquil·litzaria» la presència de Pablo Iglesias [candidat de Podem], «amb un plantejament extremista i radical», en un govern socialista a la Comunitat de Madrid. «Amb aquest Iglesias, no», ha respost Gabilondo en una entrevista a La Sexta al ser consultat sobre la possibilitat que el vicepresident segon del Govern i candidat de Podem pogués formar part d’un govern encapçalat pel PSOE.