Les negociacions entre independentistes per a la investidura

Junts exigeix a ERC «concrecions» per arribar a un pacte i eludeix anticipar el recolzament a Aragonès

  • «La nostra preferència és que hi hagi un bon acord», afirma Artadi, que evita valorar el preacord ERC-CUP

  • Jordi Sànchez oferirà aquest dimarts una conferència per explicar la posició de Junts sobre la legislatura

10/08/2020 La nueva vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, tras una entrevista para Europa Press realizada en Barcelona, Catalunya, (España) a 10 de agosto de 2020.

10/08/2020 La nueva vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, tras una entrevista para Europa Press realizada en Barcelona, Catalunya, (España) a 10 de agosto de 2020. / Marc Brugat - Europa Press (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha explicat avui que, respecte al preacord entre ERC i la CUP, «fins on sabem no és un acord encara, però no podria donar-li més detalls perquè no el coneixem». I respecte a la negociació JxCat-ERC, ha afirmat que aquesta ha de ser «la legislatura de les concrecions» i ha apostat per un acord d’«estabilitat» i «global de la legislatura per evitar situacions com la de l’última legislatura». La portaveu ha reclamat acords a tres bandes sobre totes les qüestions i ha assegurat que hi ha diverses carpetes sense acord. «Tot pot ser», ha assegurat en resposta a si JxCat recolzarà divendres Pere Aragonès en la investidura. «Ens costa predir què passarà», ha afegit.

«No volem que aquest Govern sigui un Dragon Khan, un Vietnam», ha remarcat, i ha insistit en la necessitat d’un Govern per «sortir de la crisi» i tenir «un full de ruta per donar recorregut al 52% d’aquest vot independentista». «Estem intentant concretar les coses amb ERC, continuem treballant amb ERC, aquesta tarda tenim reunions i continuarem treballant amb la mateixa serietat i intensitat», ha insistit. És més, ha deixat en suspens que Aragonès es postuli com a candidat president i ha eludit prefixar el sentit del vot de JxCat divendres: «La nostra preferència és que hi hagi un bon acord, és la nostra preferència i la nostra obligació».

Nombroses «carpetes obertes» sense acord

En relació amb les discrepàncies amb ERC, «volem concrecions en tots els àmbits: en la gestió de sortida de la crisi, com ens relacionem amb Madrid, com fem la política internacional..., inclòs el Consell per la República, que és un òrgan transversal, no de JxCat; estem treballant en totes aquestes carpetes, que segueixen obertes, perquè no hem tancat un acord», ha assegurat Artadi, que ha demanat mantenir les negociacions de forma discreta i no en rodes de premsa.

Conferència per marcar perfil

Notícies relacionades

Artadi ha anunciat que aquest dimarts el secretari geneneral de JxCat, Jordi Sànchez, oferirà una conferència telemàtica amb alguna presència de públic, per exposar la posició de JxCat sota el títol d’‘Un govern per fer, un govern per ser». D’altra banda, el partit celebrarà el 24 d’abril un congrés extraordinari per definir la presidència del consell nacional –el màxim òrgan entre congressos–.

Res a veure amb CDC, segons Artadi

Artadi ha explicat que aquest dissabte el secretari general va tenir constància del text presentat a l’Audiència Provincial de Barcelona per part de l’Orfeó del Palau de la Música en l’àmbit de l’execució de la sentència del Palau de la Música perquè «se’ns derivi aquesta responsabilitat» en termes econòmics. «Aquesta petició no és congruent amb el procés fundacional de JxCat, que la Junta Electoral va determinar que els drets electorals eren per al PDECat, com a successor únic de Convergència». Artadi ha explicat que JxCat presentarà al·legacions. «S’equivoquen a l’hora d’apuntar cap a Junts per Catalunya», ha afirmat la portaveu.