Les eleccions del 4-M

Ángel Garrido anuncia que deixa Cs i la política

L’expresident de la Comunitat de Madrid comunica la baixa en una carta al partit d’Inés Arrimadas

Ángel Garrido anuncia que deixa Cs i la política
2
Es llegeix en minuts

L’expresident regional i exconseller de Transports de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, ha anunciat aquest divendres que deixarà Ciutadans després de les eleccions autonòmiques del 4 de maig, i després deixarà la política. Garrido ha avançat la baixa en una carta, després que l’expresident madrileny Ignacio Aguado decidís dijous fer un pas enrere i no presentar-se com a candidat a les eleccions, en què es postularà el portaveu nacional del partit taronja, Edmundo Bal.

Després d’una trajectòria de més de 25 anys, en què va haver d’assumir la presidència de la Comunitat de Madrid amb el PP el maig del 2018 després de la dimissió de Cristina Cifuentes, ha decidit abandonar la política per la seva «polarització» per «blanquejar el que no és res més que política de blocs, radicalisme i en bona mesura crispació». «Per algú com jo, que sempre ha militat en l’espai del centre, sincerament és el pitjor escenari que es pugui plantejar», ha assenyalat Garrido, que va decidir abandonar el PP quan formava part de la candidatura al Parlament Europeu per integrar-se a les llistes de Ciutadans al Parlament madrileny. Per l’exconseller ara el centre polític «és més necessari que mai», perquè significa «buscar el consens i l’entesa entre els que pensen diferent».

Garrido ha explicat que tenia pensat deixar la política una vegada es completés aquesta legislatura, però després d’un període de reflexió ha decidit que «deu ser el moment de dir adeu». Per això, ha sol·licitat al partit no ser inclòs en les llistes electorals, tot i que ha precisat: «Continuaré recolzant-los amb el meu treball durant tota aquesta transcendental campanya».

Notícies relacionades

L’exconseller ha agraït a Aguado la seva acollida a Ciutadans i creu que Edmundo Bal «és el millor candidat possible, i una garantia per mantenir la il·lusió i les ganes de treballar que sempre han caracteritzat aquest partit».

També ha donat les gràcies al PP, en concret a José María Álvarez del Manzano, Alberto Ruiz Gallardón, Ana Botella, Esperanza Aguirre i Pablo Casado, «amb qui vaig compartir molts anys d’amistat entranyable i un sol desacord», ha relatat Garrido, que ha recordat així mateix Mariano Rajoy per confiar en ell per ser president de la Comunitat de Madrid. I ha mostrat el seu agraïment a la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, després de dos anys que «no han sigut fàcils ni per a ella ni per a mi», compartint Govern des de partits diferents «després de molts anys amb la mateixa militància». I ha acabat esmentant Cristina Cifuentes, a qui deu «l’oportunitat d’haver tingut els tres anys més feliços de feina en política com el seu conseller de Presidència».