Nomenament

Robles col·loca a Washington l’ex Jemad Villarroya, dimitit per la polèmica de les vacunes

La ministra de Defensa ha atorgat un lloc amb residència als Estats Units a l’ex Cap d’Estat Major de la Defensa

Va dimitir del càrrec fa gairebé dos mesos com a conseqüència de l’enrenou generat pel procés de vacunació a les Forces Armades

undefined52807921 el cap de l estat major jemad  miguel  ngel villarroya  dura200318110449

undefined52807921 el cap de l estat major jemad miguel ngel villarroya dura200318110449 / Pool Moncloa Borja Puig de la Bellacasa JM Cuadrado

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha atorgat un lloc amb residència a Washington a l’ex Cap d’Estat Major de la Defensa (Jemad) Miguel Ángel Villarroya, que va dimitir del càrrec fa gairebé dos mesos com a conseqüència de la polèmica generada pel procés de vacunació a les Forces Armades.

El Butlletí Oficial de la Defensa (BOD), a què ha tingut accés Europa Press, publica aquest dimarts el nomenament del general Villarroya com a conseller de Defensa a la Missió Observadora Permanent d’Espanya davant l’Organització dels Estats Americans (OEA) i assessor per a Assumptes de Seguretat Hemisfèrica.

Es tracta d’un lloc amb residència a Washington i que el general de l’Exèrcit de l’Aire ocuparà després d’haver passat a la reserva al presentar a la ministra el seu cessament com a màxim cap de la cúpula militar el mes de gener passat.

La dimissió del llavors Jemad es va produir després de sortir a la llum que tant ell com altres alts càrrecs de l’Estat Major de la Defensa havien rebut la vacuna contra la Covid-19, saltant-se els protocols previstos de vacunació a les Forces Armades.

En una compareixença al Congrés la setmana passada, Robles va assegurar que el general Villarroya havia dictat la seva pròpia instrucció de vacunació dins de l’EMAD sense haver-la informat a ella ni a la sotssecretària de Defensa, Amparo Valcarce, responsable política del procés de vacunació.

Notícies relacionades

En aquesta ordre, el Jemad donava ordre per a la vacunació d’un total de 370 persones dins de l’EMAD, començant per ell mateix, assumint competències «que no li corresponien» i amb criteris diferents als fixats per les autoritats sanitàries i els responsables del Ministeri de Defensa, segons va denunciar Robles.

Malgrat això, la ministra va posar en relleu els 40 anys de «servei a Espanya» del general Villarroya i el seu full de serveis durant la seva carrera militar, cosa que l’ha portat a concedir-li un lloc com a representant de Defensa als Estats Units.