Condemnat a 90 anys

Surt de presó el pres d’ETA Legina Aurre després de 21 anys a la presó

  • Va ser condemnat a 90 anys el 2003 com a autor de l’assassinat de tres guàrdies civils a Azpeitia

Surt de presó el pres d’ETA Legina Aurre després de 21 anys a la presó
1
Es llegeix en minuts

El pres d’ETA kepa Legina Aurre ha sortit aquest dissabte de la presó de Zuera de Saragossa després de mantenir-se 21 anys i tres mesos a la presó, segons ha informat l’associació de familiars de reclusos de l’organització terrorista Etxerat.

Pedro María Legina Aurre, àlies «Kepatxu», va ser condemnat per l’Audiència Nacional a 90 anys de presó el 2003 com a autor de l’assassinat de tres guàrdies civils a Azpeitia (Guipúscoa) el novembre del 1979, única causa per la qual França va accedir a la seva extradició el 13 de desembre del 2001. 

Notícies relacionades

Aquesta condemna va ser després confirmada pel Tribunal Suprem al desestimar tots els recursos presentats pel processat. Institucions Penitenciàries ha confirmat que la seva condemna s’ha extingit, sense donar més detalls. Segons Etxerat, Legina Aurre ha abandonat la presó després de complir la condemna en primer grau en la seva totalitat.

França va entregar Espanya a Legina Aurre, nascut el 1954 a Bilbao, per l’assassinat de tres guàrdies civils a Azpeitia, després de desestimar altres peticions d’extradició per una sèrie d’accions en les quals van ser assassinades unes quinze persones, al considerar que ja havien prescrit. 

Temes:

ETA Terrorisme