Dures crítiques

El PP censura que Interior gasti gairebé 2.800 euros en una cinta de córrer per a Marlaska: «Utilitzen la institució com un ‘cortijo’»

  • El ministeri justifica la compra dient que la màquina d’exercici ja existia i que el que s’ha fet és «una substitució» per contracte després que s’espatllés

  • Les mateixes fonts al·leguen també motius de seguretat i els elevats costos que suposaria el seu trasllat al gimnàs en cotxes de seguretat

El PP censura que Interior gasti gairebé 2.800 euros en una cinta de córrer per a Marlaska: «Utilitzen la institució com un ‘cortijo’»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La compra per part del Ministeri de l’Interior d’una cinta de córrer –valorada en 2.770,90 euros– per a la vivenda habitada per l’actual ministre, Fernando Grande-Marlaska, ha suscitat les crítiques del Partit Popular.

Aquesta adquisició ja ha sigut denunciada per diferents veus del PP, que critiquen que els membres del Govern de coalició del PSOE i Unides Podem «utilitzen les institucions com un ‘cortijo’ i manipulen els diners com si no fossin de ningú», com ha declarat la portaveu popular a la Cambra baixa, Ana Belén Vázquez. Vázquez ja ha anunciat que registrarà una pregunta sobre l’assumpte perquè pugui ser contestada pel ministre d’Interior en alguna de les seves pròximes compareixences al Congrés.

Interior defensa la compra

Per la seva banda, fonts pròximes al Departament han assegurat que l’actual ministre no ha participat en el procés de compra, sinó que es tracta d’«una substitució» per contracte després que la màquina s’espatllés.

Les mateixes fonts han declarat que la cinta de córrer ja estava a la vivenda quan el polític s’hi va instal·lar, per la qual cosa consideren que la compra del material esportiu va ser, suposadament, realitzada per un dels predecessors de Marlaska en el càrrec.

Han volgut recalcar, a més, que la compra s’ha portat a terme per «motius de seguretat», atesa la dificultat de Grande-Marlaska per realitzar exercici en la vida pública, així com els elevats costos que suposaria el seu trasllat al gimnàs en cotxes de seguretat.

L’oposició demana explicacions

La portaveu popular també ha acusat l’Executiu de no destinar ajudes als autònoms i ha criticat que els ministres utilitzin els diners públics per comprar cintes de córrer o per «contractar mainaderes», al·ludint –sense citar-los– al vicepresident Pablo Iglesias i la seva dona, la ministra d’Igualtat Irene Montero, que han sigut acusats d’utilitzar una alt càrrec d’Igualtat com a cuidadora de la seva filla petita.

Notícies relacionades

El diputat Víctor Píriz, també del Partit Popular, ha utilitzat les seves xarxes socials per denunciar el succés. «Ministre, la meva cinta de córrer me la vaig pagar jo», ha apuntat el polític extremeny al costat d’una imatge del ministre exercitant-se i el preu sense IVA que va pagar per la màquina de córrer (2.290 euros).

També s’ha unit a la protesta el partit valencià Compromís, que ha portat l’assumpte al Senat. Carles Mulet, senador del partit valencià, ha plantejat si la cinta seria «d’ús exclusiu del senyor ministre o si ens deixarà als contribuents utilitzar-la per torns».