El Govern remarca que es comprovarà si les regularitzacions de Joan Carles I «són completes»

  • La ministra d’Hisenda insisteix que no existeix «tracte de favor» al rei emèrit

El Govern remarca que es comprovarà si les regularitzacions de Joan Carles I «són completes»
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha tornat a insistir que no hi ha «tracte de favor» a Joan Carles I pels seus problemes a Hisenda i ha remarcat que l’Agència Tributària comprova sempre si les «regularitzacions són completes i veraces», també en aquest cas.

Montero ha abordat aquest assumpte en la sessió de control al Govern al Congrés, on tant ERC com EH Bildu li han preguntat pel rei emèrit. La ministra, com en el seu moment va fer Pedro Sánchez, ha recalcat que la conducta de Joan Carles I té «el rebuig del Govern i del conjunt de la societat», però ha rebutjat que s’utilitzi aquest tema per dubtar de la professionalitat dels treballadors de l’Agència Tributària. «Ningú està per sobre de les normes», ha destacat.

En l’última regularització, l’excap d’Estat va pagar quatre milions d’euros per presumptes pagaments en espècies de vuit milions en vols privats sufragats per la Fundació Zagatka.

Notícies relacionades

El diputat de Bildu Jon Iñarritu li ha preguntat sobre les presumptes «comissions per tasques comercials» de Joan Carles a l’estranger i la seva presumpta fortuna de «2.000 milions d’euros». «M’agradaria saber si estan investigant aquests fets [...] ¿Ens pot dir si ha omplert el model 720 de béns a l’estranger o si l’Agència Tributària ha actuat igual, o hi ha una lentitud que porta alguns a pensar que sí que hi ha tracte preferencial? Si investiguen, poden arribar més enllà», ha afirmat Iñarritu.

Montero ha respost que ningú del Govern pot donar cap informació sobre un contribuent concret, perquè seria il·legal. «És una pregunta trampa, perquè en sap la resposta. El que sí que li puc dir és que es fa en situacions similars. Per descomptat l’Agència Tributària actua sempre sota la mateixa norma es tracti del contribuent que es tracti [...] ¿Qui li ha dit a vostè que no es fan tasques d’investigació per part de l’Agència Tributària en casos similars al que ens ocupa? L’Agència Tributària ha de comprovar que les regularitzacions són completes i veraces, i això és comú per a tots els contribuents», ha afegit.