Retrets a Sánchez

Casado utilitza l’acte del PP sobre el 8-M per atacar el Govern central

Casado utilitza l’acte del PP sobre el 8-M per atacar el Govern central
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Casado ha parlat aquest dilluns sobre el «feminisme liberal» que encapçala el PP. Però, sobretot, el líder dels conservadors ha utilitzat l’acte del seu partit per celebrar el 8-M com a plataforma des de la qual atacar el Govern de coalició. Des de retrets per la manifestació del Dia Internacional de la Dona de l’any passat fins a les divisions internes a l’Executiu entorn de la coneguda com a llei ‘només sí és sí’, passant per un decàleg de reptes que el PSOE i Unides Podem no han sabut abordar, Casado ha criticat durament socialistes i morats per acabar acusant-los de ser «el pitjor Govern en la defensa de la igualtat».

El primer retret que Casado ha llançat a Pedro Sánchez ha sigut per la celebració de la manifestació del 8-M l’any passat, una setmana abans que es declarés el confinament. «M’agradaria recordar el 8-M, perquè lamentablement també s’ha convertit en un símbol del que es va fer malament l’any passat», ha assenyalat el líder del PP abans d’acusar el president del Govern de posar «en risc milers de dones que van decidir manifestar-se». Segons ha dit, l’Executiu hauria d’explicar per què «va ocultar» informació i «va prioritzar l’agenda ideològica».

Notícies relacionades

Tot seguit, Casado ha atacat l’Executiu de coalició per les discrepàncies que mantenen entorn de la llei trans, la llei ‘només sí és sí’ o la llei d’igualtat de tracte. «El que veiem és un Govern dividit», ha criticat abans d’assenyalar que diverses «feministes històriques del socialisme» estan criticant la ministra Irene Montero. A més, ha acusat la ministra d’Igualtat de no haver portat cap text al Consell de Ministres. «És difícil que un govern dividit pugui estar unit en la causa de la defensa de les dones a Espanya», ha conclòs. 

«És fonamental que recuperem la confiança per girar full del pitjor Govern que ha tingut la història democràtica a Espanya, el pitjor Govern en el combat contra la pandèmia, en cohesió social i atur, en qualitat educativa, en oportunitats i també, i ho sento molt senyor Sánchez, senyora Calvo i senyora Montero, el pitjor govern que hem tingut en la defensa de la igualtat de totes les dones espanyoles», ha sentenciat.