Friccions al Govern de coalició per la Monarquia

Iglesias detecta una «enorme indignació» amb la Casa Reial: «La societat no accepta que els membres es vacunin a Abu Dhabi»

  • El vicepresident del Govern afirma que episodis com a aquest empenyen el debat a Espanya cap a «un horitzó republicà»

Iglesias detecta una «enorme indignació» amb la Casa Reial: «La societat no accepta que els membres es vacunin a Abu Dhabi»
1
Es llegeix en minuts

El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, considera que «escàndols» dels integrants de la monarquia espanyola com la vacunació de les infantes Elena i Cristina a Abu Dhabi o les actuacions del rei emèrit, empenyen el debat a Espanya cap a «un horitzó republicà».

Iglesias ha retret aquestes actituds a la seva intervenció per via telemàtica a una reunió del Grup de l’Esquerra del Parlament Europeu en què ha defensat el Govern de coalició malgrat les dificultats que està tenint. Per al líder d’Unides Podem, és evident que a la societat espanyola hi ha un debat sobre la utilitat de la monarquia que creix cada vegada que hi ha «nous escàndols» dels seus membres i que provoquen, ha dit, una enorme indignació. 

«La societat espanyola –ha afegit– no accepta que membres de la Casa Reial es vacunin del coronavirus a Abu Dhabi quan hi ha molts ciutadans que estan disciplinadament a la cua per quan tinguin la disponibilitat de les vacunes que els corresponen». 

Unes paraules amb referència a les informacions en què s’assegura que les infantes Elena i Cristina es van vacunar contra la Covid-19 a Abu Dhabi durant la visita que van fer al seu pare, el rei Joan Carles I. 

Notícies relacionades

A ell s’ha referit també el líder de Podem per assenyalar que els seus casos de presumpta corrupció empenyen també el debat «cap a un horitzó republicà». 

«El nostre país, a tots els nivells, serà millor quan hi hagi una república a Espanya, i treballarem perquè n’hi hagi tot i que això molesti a sectors mediàtics i de l’Estat profund que tenen moltes dificultats per acceptar els resultats de la democràcia quan no governen els seus».