Viatge ajornat

El Rei i Sánchez preparen una visita a la Seat de Martorell per a aquest divendres

  • El Rei i el president tenien previst fer aquest viatge al desembre, però van haver de suspendre’l per la quarantena que va haver de guardar el dirigent socialista

  • Aquest desplaçament arriba en una setmana clau per a les negociacions del futur Govern de la Generalitat i mentre continuen produint-se disturbis als carrers

El Rei i Sánchez preparen una visita a la Seat de Martorell per a aquest divendres
1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El rei Felip VI i Pedro Sánchez visitaran la planta de Seat de Martorell divendres a primera hora. Segons fonts de la companyia, els gabinets del cap de l’Estat i del president del Govern preparen en aquests moments aquest desplaçament, que ja es va planejar per al desembre passat, però que va haver d’ajornar-se perquè el cap de l’Executiu va haver de guardar quarantena per Covid-19. Sánchez havia estat en contacte amb el president de França, Emmanuel Macron, que va donar positiu per coronavirus.

Al desembre, aquella visita es va interpretar com una mostra de recolzament del cap de l’Executiu al Monarca, envoltat d’informacions preocupants sobre la fortuna del seu pare, Joan Carles I. Ara, aquesta circumstància no ha canviat, ja que la setmana passada es va conèixer que l’emèrit ha fet una segona regularització a Hisenda de quatre milions d’euros, i s’hi sumen dues variables més: els disturbis als carrers que es van desencadenar arran de l’empresonament de Pablo Hasél i les negociacions per al futur Govern de la Generalitat després de les eleccions del 14-F.

Notícies relacionades

Amb el sector de l’automòbil patint enormes pèrdues a causa de la pandèmia i llocs de treball en perill, Sánchez podrà transmetre que ell s’ocupa de problemes tangibles, a diferència dels partits independentistes, que segons la seva opinió volen «reeditar un Govern fallit que només ha incorporat un bucle més de melancolia a la ciutadania catalana, en lloc d’oferir un horitzó d’esperança».

Es tracta d’un viatge complex, en un moment políticament convuls. No està previst que hi acudeixin representants del Govern en funcions. «No aniré a cap acte que blanquegi la Monarquia», va assenyalar al desembre Pere Aragonès, favorit per ser elegit president. Cal veure si alguns col·lectius independentistes es mobilitzen en contra de la visita, una cosa que van anunciar que farien a finals de l’any passat, quan es va cancel·lar la visita.