Negociacions postelectorals

En Comú Podem proposa un Govern amb ERC avalat pel PSC

  • Albiach demana a Aragonès decidir si opta per Junts o per un acord d’esquerres

1
Es llegeix en minuts

En Comú Podem mou fitxa per mirar d’impedir que es reediti la coalició de govern d’ERC i JxCat. Aquest dissabte la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, ha plantejat un Govern amb Esquerra que compti amb el recolzament extern del PSC. D’aquesta manera, la força morada aposta per investir el republicà Pere Aragonès, en lloc del socialista Salvador Illa, i defensa una fórmula en la línia del tripartit d’esquerres, però sense el PSC en l’Executiu.

Notícies relacionades

«Aragonès té dues majories possibles i s’equivocarà si torna a elegir Junts. Catalunya pot tenir un Executiu que pensi en la gent», ha defensat Albiach en la reunió del consell nacional d’En Comú Podem. La candidata ha assegurat que en els pròxims dies es reunirà amb el PSC i ERC per formalitzar-los una oferta que, en principi, xoca amb el veto als socialistes que els republicans van firmar durant la campanya electoral, comprometent-se a no arribar a cap acord amb Illa per governar.

Els negociadors d’En Comú Podem ja han tingut una primera ronda de trobades amb la resta de forces polítiques progressistes per explorar les possibilitats d’acord de cara a la formació del Govern. D’ara endavant, els contactes s’orientaran a a empènyer en la línia d’aquest pacte a tres.