Puigdemont recorrerà la decisió si l’Eurocambra el deixa sense immunitat

  • L’expresident assegura que, junt amb Toni Comín i Clara Ponsatí, no donen la batalla per perduda

  • Denuncien la «pressió descomunal» dels eurodiputats espanyols durant el procés

Puigdemont recorrerà la decisió si l’Eurocambra el deixa sense immunitat
1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

A Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí no els ha sorprès gens ni mica que la comissió d’assumptes jurídics recomanés aquest dilluns al ple del Parlament Europeu l’aixecament de la seva immunitat parlamentària, arran del suplicatori del Tribunal Suprem. Ja s’ho esperaven, però insisteixen que, malgrat els números –15 vots a a favor, 8 en contra i 2 abstencions– continuaran donant batalla i recorreran la decisió davant el Tribunal de Justícia de la UE si el revés es confirma durant la sessió plenària que començarà el 8 de març. «Era previsible, però no per això deixa de ser lamentat», ha criticat l’expresident, que adverteix que la decisió col·loca el Parlament Europeu davant un dilema.

«El Parlament Europeu haurà de decidir si accepta la pressió espanyola i permet l’empresonament de tres dissidents polítics que van guanyar les eleccions a Catalunya. Si s’acaba la nostra immunitat la democràcia europea haurà marcat un precedent molt negatiu», ha avisat rebutjant que l’eventual retirada de la immunitat de què gaudeixen des que van ser designats eurodiputats sigui el fracàs de la seva estratègia política, sinó més aviat el resultat de la pressió exercida pels partits polítics espanyols.

Notícies relacionades

«Sabem sumar i restar. Sabem que hi ha una estratègia política perquè els estàndards espanyols arrosseguin el Parlament Europeu. Ja no és la nostra missió defensar només els nostres drets, sinó impedir que el Parlament Europeu sigui arrossegat a uns estàndards que avergonyeixen. Intentarem tots els recursos que tenim al nostre abast, que són molt pocs, per fer arribar aquest missatge», ha explicat sobre els pròxims passos a seguir.

Tant Comín com Ponsatí també ha aprofitat la compareixença per denunciar l’«ànim de persecució política» que consideren que existeix al Parlament Europeu. «Hi ha hagut una pressió descomunal que han exercit els eurodiputats dels grans partits espanyols sobre els seus col·legues del comitè», ha denunciat Comín. «Si el Parlament Europeu aixeca la immunitat estarà entrant en el joc dels interessos d’Espanya que té l’objectiu d’empresonar-nos pel que representem», ha afegit Ponsatí.