Manuel Valls: «Després de pensar-lo molt, vaig votar Salvador Illa el 14-F»

Argumenta que «el seu discurs era l’única alternativa a l’independentisme»

zentauroepp47270475 barcelona 08 03 2019 manuel valls valls presenta a maria luz190309121831

zentauroepp47270475 barcelona 08 03 2019 manuel valls valls presenta a maria luz190309121831 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L’exprimer ministre francès i regidor de Barcelona pel Canvi a l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, ha admès en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que en les eleccions catalanes del 14 de febrer va votar el candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa. «Després de pensar-lo molt vaig votar Salvador Illa», confessa.

Notícies relacionades

Un vot al partit socialista que Valls va donar malgrat factors que no el convencien. Així, revela que va votar Illa «malgrat les ambigüitats del PSC durant el procés, malgrat l’alt preu que estem pagant per la seva coalició de govern amb Podem i de l’insofrible de les seves cessions a Bildu i a ERC». ¿Per què va votar per ell, llavors? «El seu discurs era l’única alternativa a l’independentisme», rebla.

En l’entrevista, Valls també es refereix a la debacle de Ciutadans, partit en el qual ell va iniciar la seva carrera política a Barcelona. «Estic molt trist pel que ha passat, es van equivocar». I sobre si va votar Eva Parera, la seva mà dreta en el consistori i número 3 a les les llistes del PP per Barcelona, el dirigent admet que no, malgrat valorar la voluntat d’obertura del PP: «El PP ha mirat d’obrir-se a personalitats com Lorena Roldán, i Eva, però mai he votat conservador», diu.