Investidura

ERC i els comuns coincideixen que cal «obrir una nova etapa de canvi» en el Govern

  • Els dos partits defensen amb matisos que el pròxim Executiu giri a l’esquerra

GRAFCAT651. BARCELONA, 29/11/2018.- La presidenta del grupo parlamentario Catalunya en Comú Podem, Jessica Albiach (i), y su compañero, el diputado David Cid (2i), se han reunido con el vicepresidente de la Generalitat y conseller de Economía, Pere Aragonés (2d), la secretaria de Presidència, Meritxell Massó (3i), y el secretario general de Economía, Albert Castellanos (d), durante la reunión que han mantenido Generalitat y los comunes para abordar los presupuestos de la Generalitat, una negociación que los comunes afrontan sin líneas rojas pero sin renuncias y en la que plantean una reforma fiscal. EFE/Marta Pérez

GRAFCAT651. BARCELONA, 29/11/2018.- La presidenta del grupo parlamentario Catalunya en Comú Podem, Jessica Albiach (i), y su compañero, el diputado David Cid (2i), se han reunido con el vicepresidente de la Generalitat y conseller de Economía, Pere Aragonés (2d), la secretaria de Presidència, Meritxell Massó (3i), y el secretario general de Economía, Albert Castellanos (d), durante la reunión que han mantenido Generalitat y los comunes para abordar los presupuestos de la Generalitat, una negociación que los comunes afrontan sin líneas rojas pero sin renuncias y en la que plantean una reforma fiscal. EFE/Marta Pérez / Marta Pérez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC i els comuns han mantingut aquest dilluns la seva primera reunió conjunta per encarar la formació del pròxim Govern. Les dues formacions han coincidit que cal «obrir una nova etapa de canvi» a Catalunya. Malgrat que els republicans han format part de l’Executiu en els últims anys al costat de JxCat, després de superar la formació de Carles Puigdemont a les eleccions volen obrir la Generalitat a forces com En Comú Podem o la CUP.

Després de finalitzar la reunió, els comunicats de comuns i ERC eren molt similars, però contenien algunes diferències. En el d’En Comú Podem s’assegura que les dues forces comparteixen l’anàlisi que en la nova etapa «les esquerres» han «de tenir un paper determinant». En canvi, Esquerra es limitava a afirmar que «fa falta un reforç de les polítiques d’esquerra en el nou Govern de la Generalitat».

El matís és important perquè els comuns no contemplen entrar en un Govern on també hi hagi JxCat, com vol ERC.

Notícies relacionades

En el que sí que hi ha acord total és que la nova etapa ha de tenir un objectiu triple: «Fer front a l’emergència social, afrontar la reconstrucció i resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat». També que, després de l’entrada de Vox al Parlament, s’imposa «la necessitat de definir una estratègia compartida» per frenar a l’extrema dreta.

Les dues formacions s’han emplaçat a continuar parlant en els pròxims dies.