Protesta a Barcelona

Tercer dia de greus aldarulls a les manifestacions de recolzament a Pablo Hasél

  • La seu de la redacció d’EL PERIÓDICO, atacada amb pintades i pedrades

  • Vuit detinguts i un ferit durant les protestes

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tercera nit d’aldarulls a Barcelona per l’empresonament del raper Pablo Hasél. La convocatòria aquesta vegada era a la plaça de Tetuan. Allà es van concentrar centenars de joves en suport al cantant, que des de la presó va emetre un comunicat en el qual cridava a «defensar-se» després d’aconseguir la ratificació de la tercera de les quatre condemnes que pesen sobre ell. L’última que encara segueix pendent de la sort que corre el recurs és per haver pegat a un periodista de TV-3. La marxa va començar pacífica però la primera espurna va saltar davant la Conselleria d’Interior. Diversos manifestants van llançar pedres, petards i alguna ampolla contra el cordó policial.

A partir d’allà, la mobilització va tornar a reprendre la marxa i va creuar davant la redacció d’EL PERIÓDICO, al carrer de Consell de Cent. Diversos individus van colpejar i van pintar els vidres de la seu del diari. També van intentar evitar que la seva acció quedés registrada pels informadors que cobrien la protesta amb amenaces. No hi va haver cap ferit.

Col·lectius de periodistes es van solidaritzar amb el diari. «Com s’ha de dir que els periodistes només treballem per garantir el dret a la informació. Tot el nostre suport als companys d’EL PERIÓDICO», va tuitejar el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Després d’aquest episodi, protagonitzat per alguns integrants en una protesta per la llibertat d’expressió que ha inclòs atacar un mitjà de comunicació, la mobilització es va dispersar i van tornar a aparèixer les barricades en flames, els llançaments contra els furgons policials i les carreres pels carrers de l’Eixample.

Dos mossos ferits i sis detinguts

Notícies relacionades

En el transcurs dels disturbis, que en els últims dies s’han estès per tot Espanya, almenys un agent dels Mossos va rebre un cop de pedra al cap. Va resultar ferit al carrer Mallorca, quan li van llançar una pedra que va entrar dins del vehicle policial en què estava. Els Mossos van informar que, fins a les 10 de la nit, s’havien produït a Barcelona vuit detencions per desordres públics, actes vandàlics i llançament d’objectes contundents a la línia policial.

Els Mossos han denunciat la «violència extrema i gratuïta» registrada en les protestes i han dibuixat el perfil dels vàndals: persones violentes i molt agressives que aprofiten el moment final de les manifestacions per destrossar el mobiliari urbà, assaltar comerços i atacar les forces de l’ordre.