Negociació judicial

Sánchez i Casado acosten posicions sobre la renovació del CGPJ

  • El president i el cap de l’oposició mantenen una «constructiva conversa sobre el reforçament institucional», assenyala la Moncloa

Sánchez i Casado acosten posicions sobre la renovació del CGPJ
1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez i Pablo Casado han tornat a abordar aquest dimecres la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el mandat del qual va expirar fa més de dos anys. A la Moncloa sempre van apostar perquè el PP s’avindria a pactar els noms del nou organisme després de les eleccions catalanes, i tot i que l’acord encara continua sense segellar-se, el president del Govern i el cap de l’oposició han acostat posicions. 

Notícies relacionades

Fonts de la Moncloa han qualificat la conversa telefònica com a «constructiva», fent servir un to molt diferent al d’ocasions anteriors, quan carregaven contra el «bloqueig» de l’ens de govern dels jutges. «Han parlat, entre altres matèries, de la renovació d’òrgans constitucionals el mandat dels quals ha expirat, com el CGPJ, el Defensor del Poble i el Consell d’Administració de RTVE, així com del vot pregat per als ciutadans espanyols residents a l’exterior», ha assenyalat el Govern.

El PP, mentrestant, s’ha limitat a informar que Casado «ha reiterat les seves condicions per al reforçament de la independència dels òrgans constitucionals, la neutralitat dels mitjans públics i el consens per a la reforma de la llei electora».