Tribunal Constitucional

El magistrat del TC Narváez s’aparta de la resolució dels recursos del procés

  • El magistrat s’absté davant la recusació presentada pel fugit Puigdemont i nou dels condemnats pel Suprem

  • Tant la fiscalia com l’Advocacia de l’Estat havien informat en contra dels incidents presentats

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ple del Tribunal Constitucional ha acceptat la decisió del magistrat Antonio Narváez d’abstenir-se de participar en les deliberacions amb què es resoldran els recursos d’empara presentats contra els condemnats pel Tribunal Suprem per la seva participació en el procés. Narváez entén que d’aquesta manera «contribueix a explicitar la independència i imparcialitat» del màxim garant de la Constitució, segons ha informat en una nota el mateix tribunal.

Narváez, que havia sigut recusat pel fugit Carles Puigdemont i nou dels condemnats en la sentència del procés, ha decidit finalment apartar-se’n, malgrat que tant la fiscalia com l’Advocacia de l’Estat havien defensat que la conferència que va impartir a Granada el 2017, en què va dir que l’ocorregut a Catalunya era un «cop d’Estat encobert», no afectava la seva imparcialitat per resoldre els recursos d’empara interposats.

Notícies relacionades

El magistrat ha declinat la ponència dels recursos concrets en els quals li havia correspost la ponència, que eren els de Dolors Bassa i Carme Forcadell, i la coordinació de la resta que per trajectòria com a fiscal compartia amb Cándido Conde-Pumpido, en la qual els ajudava un equip concret de lletrats del tribunal.

Al ser acceptada la seva abstenció, el Constitucional ha procedit a acordar l’arxiu de tots els incidents de recusació presentats, i els recursos d’empara del procés seran resolts per 10 en comptes de per 12 magistrats, ja que a l’absència de Narváez s’hi afegeix la de Fernando Valdés, que va renunciar a l’alt tribunal a l’obrir-se judici contra ell per un episodi de violència masclista.