La jutge confirma la conclusió de la investigació contra Torra per desobediència

A l’expresident se li atribueix no acatar una ordre del TSJC perquè el 2019 despengés una pancarta a favor dels presos

torra

torra

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Jutjat d’instrucció 24 de Barcelona ha ratificat el tancament de la investigació oberta contra l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, per col·locar la pancarta a favor dels líders sobiranistes presos condemnats per sedició el setembre del 2019 i no retirar-la malgrat l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Així, la jutge ha desestimat el recurs presentat per la defensa de l’exmandatari i per l’acusació popular, exercida per Impuls Ciutadà.

El 28 de desembre passat la magistrada del jutjat va dictar acte d’acomodació a procediment abreujat, és a dir, la resolució que donava per finalitzada la instrucció contra Torra com a presumpte autor d’un delicte de desobediència. Segons la togada, «presumptament hi va haver per part de l’investigat una falta d’acatament. Sense que això impliqui fer valoracions anticipades, la conducta de l’investigat demostra indiciàriament una rebel·lia contumaç contra el que es va ordenar».

Declaracions

Notícies relacionades

Després de diversos mesos d’investigació, en què es va prendre declaració a membres de l’Oficina del President i es van demanar documents a la Generalitat, la jutge conclou que existeixen indicis que Torra va cometre «un delicte menys greu de desobediència», de manera que demana a la Fiscalia i a l’acusació particular, Impuls Ciutadà, que presentin els seus escrits demanant pena.

Al principi, les indagacions es van iniciar en el TSJC quan Torra era aforat. No obstant, el procés va passar a mans del jutjat d’instrucció quan l’expresident va deixar el càrrec després que el Tribunal Suprem confirmés la seva inhabilitació per haver-se negat a despenjar una pancarta del Palau de la Generalitat durant la campanya electoral d’abril del 2019.

Temes:

Quim Torra