Reaccions

Podem insta els que presumeixen de «plena normalitat democràtica» a avergonyir-se per la detenció de Hasél

«No hi ha progrés si ens neguem a reconèixer els dèficits democràtics actuals», han afegit els integrants de la formació morada

1
Es llegeix en minuts

Podem ha assegurat aquest dimarts que «tots aquells que presumeixen de la plena normalitat democràtica i es consideren progressistes haurien de sentir vergonya» amb la detenció d’aquest matí del raper Pablo Hasél, que estava atrinxerat a la Universitat de Lleida.

En un apunt en el seu compte de Twitter, recollit per Europa Press, la formació morada s’ha preguntat si els que defensen la normalitat democràtica es «taparan els ulls». «No hi ha progrés si ens neguem a reconèixer els dèficits democràtics actuals», han afegit.

Els de Pablo Iglesias s’han expressat així després que els Mossos d’Esquadra hagin detingut Hasél després que aquest s’atrinxerés al rectorat de la universitat al costat d’un grup de persones per evitar ser arrestat i haver de complir la pena de presó a què el va condemnar l’Audiència Nacional.  

L’han detingut després de treure’n els participants en la protesta, que han sigut identificats, mentre des de fora els seus simpatitzants cridaven proclames a favor seu. «Mai ens callaran», ha cridat després de ser detingut el raper, que serà traslladat a la presó per complir la seva condemna.

Notícies relacionades

D’altra banda, el diputat al Congrés d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha anunciat a través del seu Twitter que «avui s’admet a tràmit la nostra proposta de llei perquè ni Hasél ni cap raper siguin a la presó».

«Exigim a la resta de partits del camp democràtic que es comprometin a votar a favor», assegura el parlamentari