Chacón: «Senyor Aragonès, esculli: la CUP o el PDeCAT»

  • La candidata postconvergent matisa que firmar contra un Govern amb el PSC no exclou pactes puntuals

  • Defensa el recolzament als pressupostos de l’Estat del Govern de Pedro Sánchez

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La candidata del PDeCAT a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, ha apel·lat al candidat d’ERC, Pere Aragonès, a escollir entre la CUP i els postconvergents com a aliats. «La CUP, que promou la turismofòbia, que ens ha donat la sorpresa de dir-nos que està a punt d’encarregar-se, voldrà dir de carregar-se, de la conselleria d’Interior; o el PDeCAT, que entén que el turisme és sector de sectors.» «Haurà d’escollir entre el model de la CUP. o el del PDeCAT, conciliador, centrat,» ha insistit.

Investidura no, pactes sí

Notícies relacionades

Chacón ha matisat la seva firma contra qualsevol acord de Govern amb el PSC. «Parlem de no fer candidat algú que ve del 155 però som també dialogants, estem parlant d’acord d’investidura, estem predisposats a negociar qualsevol gestió, vam pactar els pressupostos de l’Estat amb el PSOE, que no ens agradaven, però en vam treure alguna cosa, igual que ERC va ajudar a la investidura del senyor Sánchez». La candidata ha remarcat que el seu partit no farà president un «candidat del 155» i tampoc formarà part d’un Govern en el qual hi hagi la CUP.

Atac a JxCat

Chacón ha criticat que la paraula d’alguns candidats com Laura Borràs és «molt volàtil». «Ara farem efectiva la independència; no, en tres anys; no, el 2025; ¿en què quedem? Quan parla de confrontació i parla de gestió... quan es confronta no es gestiona.» Chacón ha afirmat que «el no a tot», no serveix. «Som els de l’estratègia intel·ligent, els realistes,» ha insistit.