A RAC-1

Casado reconeix que es va negar a ser el portaveu del PP l’1-O: «S’hauria d’haver evitat»

  • El president popular admet que no estava d’acord amb els que deien que aquell dia «no es votava res»

Casado reconeix que es va negar a ser el portaveu del PP l’1-O: «S’hauria d’haver evitat»
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Jo l’1-O era portaveu del PP». El president popular, Pablo Casado, ha reconegut aquest dimarts que l’octubre del 2017 era ell qui va haver de sortir en roda de premsa en representació dels conservadors després de la celebració il·legal del referèndum i les conseqüents càrregues policials. No obstant, l’actual líder del PP ha admès que no estava d’acord amb la posició del partit i que es va negar a comparèixer davant dels periodistes. «Segons la meva opinió s’hauria d’haver evitat», ha apuntat sobre les imatges de gent votant i de les actuacions de les Forces de Seguretat de l’Estat.

En una entrevista a RAC-1, Casado ha explicat que malgrat que la seva funció era la de portaveu del partit, ja que ocupava la vicesecretaria de comunicació del PP, aquell dia va decidir «no sortir a explicar el que estava passant». A continuació, ha assenyalat que «no estava d’acord» amb aquells que afirmaven que s’estava «votant en unes eleccions homologables» ni amb els que deien que «no s’estava votant res». Així, el líder del PP va decidir no assumir el paper de portaveu.

A més, ha assegurat que tot el que va passar l’1-O «s’hauria d’haver evitat». «S’hauria d’haver evitat el que va passar llavors», ha repetit en diverses ocasions, arribant a assenyalar que «des del punt de vista judicial» el jutge hauria d’haver «actuat abans». D’altra banda, ha apuntat que un altre dels desencadenants va ser el pacte del Tinell del 2003. No obstant, ha puntualitzat que «ara no té importància» el que va passar el 2017 i que ell es va presentar a la presidència del PP per «oferir una cosa diferent per a Catalunya».

El projecte

Notícies relacionades

En diverses ocasions ha afirmat que el seu projecte i el del candidat del PPC, Alejandro Fernández, és tenir més presència a Catalunya, «més escolta», «fermesa» i «diàleg». «Vinc a escoltar, però vull que m’escoltin», ha sentenciat abans de rematar que a ell no li importa la bandera que cada ciutadà català pengi al balcó: «Jo vull servir tothom».

Casado també s’ha llançat a analitzar la difícil situació en què es troba el PP a Catalunya amb una escassa representació al Parlament i amb l’amenaça d’un sorpasso de Vox el 14-F. Segons ha dit, han patit una «triple crisi» en els últims anys: la corrupció, la crisi econòmica en la qual no van saber explicar que «rescatar Espanya i fer-ho sense rescat va ser una cosa positiva», i Catalunya, davant la «falta d’entesa amb tot el que va ser el 155». Referent a això, ha assenyalat que hi ha els que retreuen al PP no haver actuat abans i els que critiquen que no s’haguessin implicat més a Catalunya per evitar l’aplicació d’aquest article constitucional.