RODA DE PREMSA DE LA CANDIDATA DE JXCAT

Borràs preveu reactivar la DUI amb majoria d’escons

  • «El 50% d’escons també ens compromet, estem compromesos amb les majories», afirma

  • Promet un pla d’ajudes de fins al 50% de pèrdues a les empreses, finançada per fons MEDE

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha afirmat que en cas de victòria activarà el seu pla per proclamar la independència tot i que el sobiranisme no aconsegueixi el 50% de vots però sí majoria absoluta d’escons al Parlament.

«Els demòcrates ho som en totes les condicions, quan diem que el 50% d’escons també ens compromet, és per aquesta idea forta del compromís, estem compromesos amb les majories tal com estan establertes. Ara bé, la majoria de vots representaria una fita absolutament rellevant», ha argumentat. «Ens interpel·len les majories, d’escons i de vots», ha afegit en una roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Primeres mesures

Notícies relacionades

Borràs ha explicat, d’altra banda, que si aconsegueix la presidència, les seves primeres mesures seran un «pla d’obertura segura» en el context de la Covid-19. I, en paral·lel, la creació de dues taules, una de «crisi econòmica» en què plantejarà compensar amb ajuts sectors afectats, de fins al 50% de les pèrdues en el turisme, restauració, petit i mitjà comerç, cultura i esports. L’altra taula, «de crisi social», treballaria en mesures davant l’afectació de la pandèmia en sectors com les dones, persones grans i aturats.

Per afrontar aquestes inversions, la candidata independentista proposarà un «front comú» al Parlament per aconseguir 4.500 milions d’euros de l’Estat, procedent dels fons MEDE europeus.